Gurbette, Erzincan'ı temsil eden tek federe kulüp olan İstanbul Kemahspor'dan sonra, artık İstanbul Erzincanspor'da ikinci bir federe kulüp olarak, İstanbul'da Erzincan'ı temsil edecek.

1933 yılında kurulan İstanbul'un köklü kulüplerinden Sümerspor, 2002 yılında Sümerbank'ın özelleştirilmesi sonucunda, kurumun kulübün üzerinden desteğini çekmesiyle sahipsiz kalmıştı. Kulübünde bulunduğu Bakırköy ilçesinde bulunan Kerer Köyü Derneği, kulüpte uzun süre futbol oynayan ve yöneticilik yapan gönüllü bir ekiple birlikte, ulu bir çınar olan Sümerspor'un yok olmasına göz yummayıp sahip çıkmıştı.

Son 2 sezon liglere de katılamayan Sümerspor, 2018 yılının sonunda yapılan Genel Kurulunda isminin, İstanbul Erzincanspor, renklerinin Kırmızı - Siyah ve kulüp merkezinin de Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesi olması oy birliğiyle kararlaştırıldı. Ayrıca, kulübün logosu da yenilendi ve kuruluş yılı 2018 olarak tasarlandı.

İstanbul Erzincanspor Başkan Yardımcısı Resul Özger, Erzincan'dan 1100 kilometre uzakta olmalarına rağmen, Erzincan ismine sevdalı olduklarını belirterek, "İstanbul gibi büyük bir metropolde Anadolu yakasında bizleri başarıyla temsil eden İstanbul Kemahspor var. Büyük özveriyle çalışan Başkanı Hüseyin Çakmaktaş ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Avrupa yakasında da, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, birbirlerini tanıyıp kaynaşmasını, güçlü ve sağlıklı bireyler yetişmesini sağlayacak bir kulüp ihtiyacı vardı. Bizlerde Kerer Köyü Dernek yönetimi olarak, bünyemizde bulunan, uzun yıllar gururla hizmet verdiğimiz Sümerspor'un heyecanını ve kamuoyu desteğini yitirdiğini görerek, ismini İstanbul Erzincanspor yaptık. Yeni bir başlangıç yaparak, birçok gurbet kulübünün yer aldığı İstanbul’da, Erzincanımızın ismini duyurmayı arzu ettik. Bu süreçte bizlere büyük desteği olan Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Sayın Seymen Gençtürk'e teşekkür ediyoruz. Kendisinin davetiyle Küçükçekmece’yi merkez yaptık. Mehmet Akif Mahallesi’nde bir lokalimiz var. İdman ve maçlarımızı da Halkalı Etap Stadı’nda oynamayı planlıyoruz" dedi.

Kerer Köyü Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan İstanbul Erzincanspor'un Başkanlığını Fatih Ersoy, Başkan Yardımcılığını Resul Özger yürütürken, yönetim kurulu üyeliklerini; Murat Ersoy, Harun Karakoyun, Bayram Karakaya, Tugay Batur, Yücel Akarsu, İzzet Köker, Adem Köker, Salih Babür, Habib Turak, Şenol Kutluğ, Adem Köker, Özgür İnce, Emre Babür, Tarık Karakoyun, Dursun Adalı, Erkan Kaymakçı, Zekeriya Kutluğ ve Emrah Gençtir yapıyor.

Teknik direktörlüğünü, geçmişte Sümerspor’u çalıştıran Özcan Maden'in yaptığı ve transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan İstanbul Erzincanspor, bu sezon U11 ve U13 liglerinde de mücadele edecek.

Editör: Doğu Gazetesi