Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde çalışan itfaiyeciler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla kendileri için hazırlanan peynir, zeytin, yumurta, domates ve ekmekle sahur yapıp mesailerine devam etti.

İtfaiye Müdürlüğü 2. Grup Amiri Harun Akyüz, açıklamada, itfaiye olarak vatandaşların güvenliği için 7/24 nöbette olduklarını anlattı.

İtfaiyeciler için ramazan, bayram veya hafta sonu olmasının fark etmediğini, Erzincan halkı için her an nöbette olduklarını belirten Akyüz, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve rahat ortamda ramazan ayını geçirmeleri için Erzincan itfaiyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ramazan ayı dolaysıyla iftar ve sahurumuzu burada yapıyoruz. Yangın olduğu zaman itfaiyeci arkadaşlarımız, sahur vakti olsun ya da iftar vakti olsun hiç fark etmez, ihbar aldıktan sonra hızlı bir şekilde yangına müdahale etmek için harekete geçer."

İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğuna dikkati çeken Akyüz, tehlikeli bir görev yaptıklarının farkında olduklarını ancak vatandaşların can güvenliği için çalıştıklarını kaydetti.

Editör: Doğu Gazetesi