İyilik peşinde koş, Çocuklar için koş, Eğitim için koş, yeter ki sportmence koş, Okumak her Çocuğun hakkıdır anlayışıyla. Koşamayanlar Tekerlekli araçlarıyla, koltuk değnekleriyle yürekleriyle koşmaya çalıştıkları 39. İstanbul Maratonunda bu yılda renkli görüntülerle toplunum ilgisini çekmeye çalıştılar.

İstanbul B. Şehir Belediyesi ile ODTÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin ortaklaşa yaptıkları büyük Maraton Koşusunun özellikleri diğer koşulardan farklı olması dikkati çekerken, koşan kişiler ODTÜ okuyan fakir öğrencilere Burs katkısı sağlamak için koşmaları.

Koş, koş amaç sportmence koşmak, öğrenci okutmak için koş sloganlarıyla Tarihi İstanbul sokaklarında, Muhteşem Boğaz Köprüsünden, Tünellerden, Dolmabahçe’den, Tarihi Galata Köprüsünden, Muhteşem Yeni Cami, Süleymaniye Sultan Ahmet Cami siluetlerini, koşarak görürken, Ayasofya, Topkapı Müzesini koşarak seyretmenin tadıyla, Sarayburnundan, Marmara denizinin enginliklerine dalarak, bir öğrenciyi okutma heyecanı ile Bakırköy’de final ipliğine kadar, koşan binlerce insanın tek amacı, bir öğrenci okutmak.

Anagold Madencilik Halkla İlişkiler Koordinatörü Onur Acar’da 39.İstanbul Maratonuna katılarak öğrencilere burs katılımda bulundu.

Anagold Madencilik Halkla İlişkiler Koordinatörlerinden Onur Acar, “39.İstanbul Maratonunda koşmak için, ODTÜ öğrenci Burs bölümüne bana sponsor olan arkadaşların yatırdıkları Burs parası ile yarışmaya katıldım. 15 km koşarak, aldığım Madalyayı, öğrencilere Burs parası yatıran başta eşim Didem Acara, Anagold madende çalıştığımız tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ederim” dedi.

39. İstanbul Maratonunda ODTÜ öğrencileri için 25 bin kişinin koşmasına Türkiye’den olduğu kadar dünyanın dört bir tarafından yabancı sporcular, Atletlerde katılarak 300 bin TL. Öğrencilere burs katkısı sağlanan bu yarışmaya, Siyasiler, Sanatçılar katılarak, madem ki Hz. Bana bir kelime öğretenin kölesi olurum demiş. Bizlerde parasal yardımda bir fakir öğrencinin elini böyle güzel etkinliklerle katılımda bulunalım tutalım, bir öğrenci okutmak için Burs katılımında bulunalım İyilik için koşanları bizlerde destekleyelim dediler.

Editör: Doğu Gazetesi