Alınan bilgiye göre Erzincan İl Jandarma komutanlığı tarafından Üzümlü ilçesi Avcılar köyünde yapılan yol kontrolleri sonucunda piyasa değeri yaklaşık 60.000 TL olan 12 kg kubar esrar maddesi ile  piyasa değeri yaklaşık 25.000 TL olan 4120 paket kaçak sigara ele geçirdi 
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, Iğdır ilinden İstanbul iline otobüs ile uyuşturucu madde ve kaçak sigara sevkiyatı yapılacağının istihbarat bilgisini aldı. Alınan istihbarat bilgisi üzerine jandarma ekipleri Üzümlü ilçesi Avcılar köyü yol ayrımı D-80 karayolu üzerinde gerekli tedbirler alarak yol kontrollü uygulamalarına başladılar.  
Özel bir firmaya ait yolcu otobüsü içerisinde 01 Ekim 2015 yapılan aramada  2 adet çanta içerisinde piyasa değeri yaklaşık 60.000 TL olan toplam (12) kg kubar esrar maddesi ele geçirildi.  
Yine aynı faaliyetler kapsamında  3 şüpheliye ait çanta, valiz ve torba içerisine gizlenmiş şekilde piyasa değeri yaklaşık 25.000 TL. olan (4120) paket kaçak sigara ele geçirilmiştir.
Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler alınan ilk ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
Editör: Doğu Gazetesi