Vali Ali Arslantaş mesajında şu ifadeleri kullandı; “Köklü ve başarılı bir maziye sahip Jandarma Teşkilatımızın 179. kuruluş yıldönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.
Jandarma Teşkilatımız, kurulduğu 1839 yılından beri günlük yaşamın her alanında ve ülkemizin her noktasında, gece gündüz demeden, her şart ve koşul altında üstün hizmetlerde bulunmuştur. Bugüne kadar kutsal vatan toprakları üzerinde emniyet ve güvenliğin teminatı olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.
Vatan savunmasında, teröre karşı yürütülen amansız mücadelede ve kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Jandarma Teşkilatımız, hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır.
Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatımız; eğitimi ve sahip olduğu modern donanımı yanında yüreğinde vatan sevgisi ve görev anlayışıyla, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılığıyla dosta güven, düşmana korku salmaya devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, huzur ve güvenliğimizin en önemli teminatlarından biri olan Jandarma Teşkilatımızın 179. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Görevi başındaki tüm teşkilat mensuplarımıza sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.” demiştir.

Editör: Doğu Gazetesi