Kadınların el emeği ürünlerini üretip, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden hayata döndürmek, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak ve sosyo-ekonomik kalkınmaya katkılarını artırmak amacıyla KUDAKA Mali Destek Projesi kapsamında kurulan "Kadın Eli Bereket Pazarı" düzenlenen törenle 2015 yılında açılmıştı.

 

Toplamda 20 dükkan kurularak, projeye dahil olanlara verildi. Talebin fazla olmasından dolayı dükkanları kura ile verilmişti. Şimdilerde dükkanların boş olunduğu gözleniyor. Üretim yapıp ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışan işletmeci ve üretici kadınlar tanıtımın olmaması ve vatandaşların gelmemesinden yakınıyor. Erzincanlı vatandaşların ilgi göstermediği alana, yetkililerden yardım isteyerek tanıtımın yapılmasını istediler. 

Terzilik yapan Vecihe Ağyaz; "sağ olsun devletin verdiği dükkanlar çok güzel. Ama tanıtım yok kimse tanımıyor. Devletten yardım istiyorum. Tanıtımı olsun. Müşterilerimiz artsın" dedi.

Sevinç Çıldır ise; "Burası Sosyal Politikalar Kurumundan bayanlardan verilmiş olan kadın eli bereket pazarımız. 7 aydır buradayız. Müşterimiz olmadığından dolayı  yalnız hizmet veremiyoruz. İş yerlerimiz kültür müdürlüğü önde olduğu için bizim dükkanlarımız arkada kalıyor. Burada bir canlılık istiyoruz. Burada mantı, ev yemekleri, gözleme, sebze türü, köy ürünleri her şey yapılıyor" dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi