Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında desteklenen “Kadın Eli Bereket Pazarı” projesi ile yaptırılacak olan pazar alanından 100 dezavantajlı kadının yararlanması sağlanılacak.
Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen projenin açılışına katılan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, KOSGEB Erzincan Hizmet Müdürü Semra Öztürk ve çok sayıda projeden yararlanacak kadınlar katıldı.
 Projenin açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan açıklamasında: “ Toplumsal kalkınmada kadının, rolü bir erkek kadar önemli ve bakanlık olarak ta bizler bunu önemsiyoruz. Bakanlığımızın ana misyonu cinsiyet ayrımcılığı yapmaksızın, toplumun tüm katmanlarına toplumsal kalkınmada kadının da bir şeyler yapabildiğini göstermek, bunu değişik projelerle bakanlığımızın yürüttüğü, il’de de bizim yürüttüğümüz projelerle hayata geçirmek arzusunda ve bu misyonla çalışıyoruz.
 Şuan bulunduğumuz ve toplumumuzun gayesi olan “Kadın Eli Bereket Pazarı” projemizde de KUDAKA, KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknolojileri İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bizler ortaklaşa bir koordinasyon içerisinde bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Bu programımızın amacı öncelikle hayatın her sahasında bütün sorumlulukları paylaşan, bütün yükü sırtında taşıyan kadınlara, hanımlara hayatın bir diğer sahası olan % 72’si erkeklerin egemenliğinde olan çalışma hayatında sizlere de bir şekilde yer edebilmek. Biz sadece kadınlar için bir kıvılcım, bir ışık ve bir yol göstermek amacındayız. Bundan sonrası sizlerin elinde sizler kendiniz hayatın, bu atılımında alacağınız girişimcilik eğitimi sonrasında kendi iş yeri kurmada, kendi işinizi geliştirmede bu sahada bizlerde varız biz de bir şeyler üretebiliriz sizlerin elinizde sadece yapmanız gereken ve içinizde var olan bu potansiyeli ve aldığınız eğitimler sonrasında yeni iş yerleri, yeni iş imkanları yeni istihdam olanakları oluşturmanızdır” diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi