Tüm imkânsızlıklara rağmen çalışmalarına ara vermeden devam eden Erzincan gençler gücü Bayan spor kulübünün hedefi bir üst lig. Büyük bir istek ve azimle antrenmanlarını sürdüren bayan futbol takımının oyuncuları bu yıl bir üst lige çakacaklarından eminler. Erzincan gençler gücü Bayan spor kulübü Bayanlar 3. Lig 6'ncı grupta mücadele ediyor. Geçen hafta başlayan ligde ilk maçı Deniz üstü Sporu 1-0 yenerek ligde 3 puan ile averaj farkı ile ikinci sırada yer aldı.

Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü Başkanı Bülent Sarıkaya, takımın başarılı olduğunu bu yıl bir üst lige çıkmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade etti. Sarıkaya; "2014 yılında bu kulübü kurduk arkadaşlarımız ile birlikte. Erzincan da ilk kez kadın futbolunu başlatmış olduk. Burada lise gurubundan öğrencilerimiz ile birlikte kadınlar üçüncü liginde mücadele ediyoruz. Bu bizim için gerçekten başarılı geçti. Yıldızlarda ve gençlerde 120 takım arasında ilk 16 ya kadar yükseldik. Çocuklarımız çok başarılı oldular. Bu yıl da üçüncü lig kadınlar altıncı gurubunda mücadele ediyoruz. Fakat bu yıl Türkiye futbol federasyonu kadın liglerine vermiş olduğu desteği kesti. Biz buna rağmen çocuklarımızın hedefleri olduğu için fedakârlık yapmaya karar verdik ve lige katıldık. Bu haftaki ilk maçımız da çok güçlü bir rakibimiz olan Trabzon sporu yendik. Buda bizim gelecek adına daha umutlu bakmamızı sağladı. Şuan da bu hava şartlarında çocuklarımız özveri ile gelip burada antrenman yapıyorlar. Bu konuda özellikle ailelerimize çok teşekkür ediyorum.

Doğuda bir kız futbol takımının bu şekilde devam etmesi kolay değil diyen Başkan Sarıkaya,  Fakat burada ayrıca teşekkür etmem gereken kurumlar var. Erzincan Belediyesi, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Burak Mumcu’ya özellikle teşekkür ediyorum. Bizi kurulduğumuz tarihten itibaren gerek Maddi Gerek manevi olarak destekliyorlar. Bu destekler bizi bir yere kadar götürüyor fakat futbol federasyonunu harcırahı kesmesi ile birlikte biz ciddi anlamda maddi olarak sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu anlamda sponsora ihtiyacımız var. Malzeme, eşofman, forma ve benzeri malzemelerde sıkıntımız yok sağ olsunlar Erzincan esnafımız malzeme konusunda yardımcı oldular. Kent gurup, Çarşı Döner, çınar restoran bu yıl bizlerin eşofman ve formalarımızda bizlere yardımcı oldular, çocuklarımıza destek verdiler. Burada ismini sayamadığım birçok kişi bizi destekliyor. Fakat bizim en büyük problemimiz gelir. Tek gelirimiz futbol federasyonunun verdiği maddi destek ti. Yol ve konaklama masraflarımız fazla oluyor buda bizim ekonomik olarak sıkıntılar yaşamamıza sebep oluyor. Yine de biz Erzincan Gençlik olarak hizmete devam edeceğiz. Sizlerin de gördüğü gibi akşamın bu saatinde bu soğukta çocuklar antrenman yapıyorlar. Bu hafta maçımız yok, haftaya maçlarımız devam edecek inşallah başarılı olursak daha yukarılara çıkmayı istiyoruz.

Erzincan gençler gücü spor oyuncusu Yaren Karapolat ise hedeflerine değinerek şu ifadeleri söyledi; "Ben Erzincan gençlik spor kulübü futbolcusuyum dört yıldır bu takımdayım. 2014 yılından beri oynuyorum. Hocalarıma ve aileme çok teşekkür ederim. Beni bulup seçtikleri için yeteneğimi gördükleri için Ben Erzincan’da ki tüm kız arkadaşlarımıza spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü hem gelecekleri açısından hem de kendileri açısından büyük bir başarı. Beden eğitimi öğretmenliğini okumak istiyorum. Özellikle 9 Eylül üniversitesini istiyorum. Hedefimin arkasındayım bunun ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Hocalarıma teşekkür ederim bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Hep yanımız da oldular. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haftanın iki günü antrenman yapıyoruz. Geçen sene liği kıl payı ile maçlarımızı kaybettik ama bu yıl çok iddialıyız. Bu yıl inşallah ikinci lige çıkmak istiyoruz. Hedeflerimizi için soğuk olsun akşam olsun fark etmez çalışmalarımız yapıyoruz çünkü hepimizin hedefi başarılı olmak bunun için çalışıyoruz.

Erzincan gençler gücü spor takımının kaptanı Hilal Gül, TFF nin yardımının kesildiğini ifade ederek bu sevdadan vaz geçmeyeceklerini ifade etti. Gül; "Erzincan gençlik spor takım kulübünün kaptanıyım. Futbolu çok seviyorum. Yaptığımız sporun derslerimiz de herhangi bir aksaklık yapmıyor. Kızların ve erkeklerin sporu seven herkesin spor yapmasını isterim. Ailelerimizin de bu konuda desteklerine ihtiyacımız var Biz bu soğukta buraya futbolu sevdiğimiz için geliyoruz. Özellikle ailelerimizin destek olmalarını istiyoruz. Bu arada Türkiye Futbol federasyonu kız takımlarına yapmış oldukları yardımı kesti, bizim futbol oynamamıza engel olmaya çalışıyorlar fakat biz asla hedefimizden vaz geçmeyeceğiz" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi