Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer Verdi; “Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, şanlı tarihimiz boyunca kurduğumuz medeniyetlerde ise, anne ve eş olarak, hep hak ettiği yerde ve konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur.

Fedakâr kadınlarımız, bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda yeri gelmiş cephede düşmana karşı savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır.

Ülkemizin ve milletimizin istiklaline ve istikbaline yönelik tehditlere karşı ön saflarda yerlerini alan kadınlarımız, toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenmiş, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin her açıdan kalkınmasında da büyük bir payın sahibi olmuşlardır.

Toplumun temeli aile, ailenin de temeli olan kadınlarımızın gerekçesi ne olursa olsun şiddet veya başka bir kötü muameleye uğraması kabul edilemez. Zaman zaman karşılaştığımız kadına yönelik şiddet olaylarını da insani ve vicdani eksiklik olarak görüyoruz. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerin yanı sıra yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm bireylerin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi büyük öneme sahiptir.

           Bu duygu ve düşüncelerle, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle dünyamızı güzelleştiren tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” demiştir.

Editör: Doğu Gazetesi