Düzenlenen etkinlikte öğrenciler el ele tutuşarak koreografi gerçekleştirdi. Çeşitli adımlarla süren etkinlikte ortaokul düzeyindeki öğrencilerin seviyelerine uygun olarak pankart çalışması, koro ve eğitsel oyunlar yer aldı.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, günümüzde kadınların yaşadıkları başlıca sorunlar gündeme geldi. Öğrencilerin aktif katılımıyla hazırlanan pankartlarda kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve istismara önlem amaçlı sloganlar yazıldı.

Programda konuşan Ahmet Yesevi Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Çetin Sağır, dünya genelinde artan kadın istismarına, mülteci kadın ve çocukların içler acısı durumuna ve gelişen toplumlarda kadının yeri ve önemine değindi.

Programı koordine eden Türkçe Öğretmeni Medine Özdemir ise konu ile ilgili şunları kaydetti; “Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın bu ruhunu sadece yılın bir günü değil, her an bilmeli ve hissetmeliyiz.”

Ardından konuşan Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Demir, Türk toplumunda kadının yeri ve öneminden, Atatürk’ün kadına verdiği önem ve haklardan bahsetti.

Volkan Demir açıklamasında; “Milletimizin vefakâr ve cefakâr kadınları tarihteki kahramanlıkları ile kendilerini kanıtlamıştır. Çağdaş toplumlarda kadın evde hapis değil, yaşamın içindedir, yaşamın her anındadır. Bu düşüncelerle, her 8 Mart gününün kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde daha ileri adımlara vesile olması umudu ve dileği ile tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi