Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında desteklenen “Kadın Eli Bereket Pazarı” projesi ile Erzincan Valiliği tarafından yaptırılacak olan pazar alanından 100 dezavantajlı kadının yararlanması sağlanılacak.
            Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan: “Üretim yapacak potansiyelde olan hedef kitlenin, el emeğine dayalı ürünlerini satabilecekleri devamlı gelir ve iş imkânı oluşturabilecekleri Pazar yerleri temin edilecektir. Seçilen bu hedef kitlelere Pazarlama ve Satış teknikleri, Müşteri Memnuniyeti ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecektir.
 Böylece kadınların, ailenin, ilimizin ve ülkenin ekonomik kalkınma çabalarına; eğitim üretim ve pazarlama ile katkıda bulunarak ürettiklerini güvenli ve kolay bir şekilde pazarlayabilecekleri, devamlı gelir elde edebilecekleri bir konuma taşımış olacağız. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak “Kadın Eli Bereket Pazarı” projesi ile bölge potansiyelinin ortaya çıkarılmasına, sosyo-ekonomik gelişme açısından önemli fırsatların değerlendirilmesine, kalkınmamızın önündeki engellerin aşılmasına ve yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayarak hedef kitlenin bölge potansiyeli düşünülerek katkı yapmaları sağlanacaktır. Böylelikle kadınlar kendi ürettikleri el emeği ürünlerinin yine kendilerinin satabileceği alanlar oluşturularak hem kendilerine hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaklardır. “Kadın Eli Bereket Pazarı” projesi iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada projenin fizibilite çalışmaları ve hedef kitlenin kendi el emeği ürünlerini üretebilmelerini kolaylaştıracak ve güvenlerini arttıracak eğitimler yer almaktadır. Bayanlarımızın yönetim kabiliyetlerini arttırmak, pazarlama ve satış tekniklerini müşteri ilişkilerinde hangi tutumları sergilemeleri gerektiğini öğretmek için gerekli eğitimlerin verilmesi ayrıca bayanların iş kapasitelerinin arttırılması için girişimcilik eğitimi verilecektir. Projenin ikinci aşaması ise hedef kitlenin kendi ürettikleri ürünleri satabilecekleri pazar alanının oluşturulması ve hedef kitlenin satışlarını yapabilmelerini sağlamak amacıyla organizasyon el çalışmalarda bulunmak” diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi