Bülent Bulut açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ben şeker-iş ve Türk-iş Erzincan il temsilcisi olarak sizlerin huzurunda ilimizdeki çalışma hayatı ile ilgili sıkıntılarımızı gündeme getiren her zaman yanımızda olan basım emekçisi siz değerli kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.

Değerli Arkadaşlar;

 Son günlerde malumunuz üzere 696 kanun hükmündeki kararnameni 106. Maddesine göre 5ay 29 gün çalıştırılan geçici ve mevsimlik çalışanlarımızı işin durumuna ve işverenin talebine göre 9 ay 29 güne çıkarılmıştır. Yalnız şeker sanayinde toplamda 2700, ilimizde ise 78 kişi civarında olan geçici ve mevsimlik arkadaşlarımız haklı olarak şunu soruyorlar; ben Erzincan Şeker Fabrikasında 20 – 25 yılı geçkin süredir kadro bekliyorum. Böyle giderse mezarda bile emekli olamıyorum. Şunun da bilinmesini isteriz ki hepimiz üretimin içinde usta pozisyonunda 5 ay boyunca eleman eksikliğinden hiç hafta tatili kullanmadan çalışmaktayım. Ve yaptığımız işlerin tamamı uzmanlık gerektiren işler.

 Kurumumuzda bizler kanun gereği iş akdimiz askıya alındığında bizim yaptığımız işlerin devamını sağlayabilmek, fabrikaları kampanyaya kavuşturmak ve gerekli revizyonu yapabilmek için geriye kalan işler ihale ediliyor. Ya bizler derdimizi anlatamıyoruz ya da anlaşılmak istemiyoruz. Burada bir sıkıntı var, eleman ihtiyacı hat safhada kurum eleman eksikliğinden fabrikaları çalıştıramaz durumdayken yine bizler haklı talebimiz olan kadrolarımızı alamıyoruz.

Gerek 2006 yılında gerekse de 2017 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük kadro çalışması yapılmıştır. Bizler bunu görüyor ve farkındayız. Bizler bundan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Yalnız 20 – 25 yıldır kadro bekleyenlerinde süre uzatımı değil kadrolarının verilmesini bu konunun bir daha değerlendirilmesini talep ediyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi