Vali Kahraman mesajında; “Öğretmenliğin sabır isteyen, emek isteyen bir meslek olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir öğretmenlik. Bu bilinçte olduğumuz için her öğretmen bizim için çok değerlidir.

           Bugün milletçe Öğretmenler Günü’nü kutlarken şunu asla unutmamalıyız: Biz ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’’ diyen medeniyetin evlatlarıyız. Köklü ve güçlü medeniyetimizin asıl mimarları öğretmenlerimizdir. Zira çağ açıp çağ kapatan Sultan Fatih, İstanbul’a girerken kendisine atılan gülleri görünce ‘’Fatih benim, ama güller onadır.’’diyerek hocası Akşemsettin’i gösterirken öğretmenine saygısını ve minnetini de bir nevi gözler önüne sermiştir. İşte bu nedenle öğretmenlerimizi sadece bugün değil her zaman saygıyla minnetle anmalıyız.

         Bize evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. Devletimiz, öğretmenlerimizin günlük kaygılardan uzak, daha çok okuyan, inceleyen ve araştıran bir duruma gelmeniz için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzincan Valiliği olarak öğretmenlerimizin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitim vermesi için çalışıyoruz. Erzincan Valisi olarak hep yanınızda olduğumu, sizlerden hiçbir desteği ve hizmeti esirgemeyeceğimi bilmenizi istiyorum.

        Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit olmuş öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin bu gününü en içten duygularımla kutluyorum” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi