Kahraman açıklamasında; "Bazı ulusal ve yerel internet haber sitelerinde 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Erzincan da oy kullanılacak sandıkların taşınmasına ve birleştirilmesine ilişkin haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Mezkûr haberlerde “Erzincan’da, 23 Temmuz’daki Suruç katliamından sonra girilen şiddet ortamından hemen hiç etkilenmeyen bir il olmasına karşın “terör” gerekçe gösterilerek sandık birleştirme talep edilmesi dikkat çekti” ifadesi gerçeği yansıtmamakta olup;  23 Temmuzda Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde yaşanan terör olayının ardından girilen şiddet ortamından ilimiz de etkilenmiş olup; bu süreçte,  9 Ağustos 2015 tarihinde Kemah ilçesinde, Acemoğlu köprüsü yakınlarında demiryoluna yerleştirilen bombanın, yük treninin geçişi sırasında patlatılması ve 27 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.30 sıralarında Erzincan-Kemah karayolunda meydana gelen adam öldürme, yol kesme, araç yakma, yağma olayları yaşanmış olması bu duruma en somut örneklerdir.
Valilik olarak, değişik yerlerde meydana gelen terör kaynaklı olayların ilimizde de yaşanmaması için, azami hassasiyet gösterilerek, gerekli çalışmalar yürütülmektedir Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak üzere, Erzincan merkez, ilçe ve köylerinde güvenlik birimlerince gerekli önlemler alınarak, vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Özellikle, genel seçimlerin huzur ve barış içerisinde gerçekleşmesi, seçmen iradesinin sandığa özgür ve sağlıklı bir biçimde yansıtılması ile seçmenlerin can ve mal güvenliği, sandık güvenliği son dönemde üzerinde en fazla durulan konu olmuştur.
Yukarıda dile getirilen hususlar ile Güvenlik Birimlerince alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Bölücü Terör Örgütü mensuplarının seçim öncesi, esnası ve sonrasında; Seçimlere gölge düşürücü nitelikte propaganda ve faaliyetlerde bulunabilecekleri,   Vatandaşlarımızı seçimleri boykot etmeleri için zorlayabilecekleri, Oy kullanmayı engelleyebilecekleri veya seçmenlere belli doğrultuda oy kullanılması hususunda baskı kurabilecekleri değerlendirildiğinden 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, başta ilimiz sınırları içerisinde bulunan ve Bakanlar Kurulunca geçici güvenlik bölgesi ilan edilmiş olan yerlere yakın yerleşim birimleri olmak üzere, terör örgütünün etkinlik gösterdiği bölgelerde oy kullanacak seçmenlerimizin hür iradelerinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve yine seçmenlerin can ve mal güvenliğinin temini amacıyla, bu bölgelerde bulunan sandıkların taşınmasına ilişkin, ilgili güvenlik birimlerince Seçim Kurullarına başvuruda bulunulmuştur.
Anayasanın 79. maddesine göre seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kurulu’na aittir. Vatandaşlarımız, sandık kurullarımız ve sandığın güvenliği gerekçesiyle, yapılan talepler duruma göre ilgili seçim kurulu yahut Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacaktır" dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi