ISO Enstitüsü Bölge Müdürlüğü tarafından Erzincan Valiliğinde yapılan tetkiklerin ardından Vali Abdurrahman Akdemir’in başkanlığında TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan ve kurum müdürlerinin katılımıyla kapanış toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen kapanış toplantısında bir açıklama yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, bölgede ISO Kalite Belgesi alan tek Valiliğin Erzincan Valiliği olduğunu belirterek, bundan sonra Valiliğimizce yürütülen hizmetlerin uluslararası standartlar çerçevesinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Konuşmasında sertifikasyon sürecinde Erzincan Valiliği olarak vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin belirli bir standarda ve kaliteye ulaşması noktasında eksikliklerin hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getiren Vali Akdemir; “Bu süreç TSE Bölge Müdürümüz ve TSE personelinin denetiminde gerçekleşti. Artık biz şunu diyebiliriz ki; Erzincan Valiliği kamu hizmetlerini uluslararası bir standart olan ISO–9001 kalite yönetim sistemi standartları çerçevesinde verecektir. Kamu hizmetlerinin odağında mutlaka vatandaş memnuniyeti olması gerekiyor. Bu amaçla yaptığımız çalışmanın Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, Vali Abdurrahman Akdemir’e 1502 yılında dünyada bugünkü manada belli standartları yazılı olarak belirleyen Sultan II. Beyazıt’ın minyatür resmini taşıyan beratı verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi