Erzincan’da üretilip Erzincanlıların ve tüm Türkiye’nin sofralarını süsleyen tulum peyniri son zamanlarda dolandırıcılarla başı dertte. Diğer illerden getirilerek Erzincan’da Erzincan tulum peyniri adı altında satılan peynirler Erzincanlı vatandaşı rahatsız ediyor. Tulum peynirinin kalitesini düşürmeye yönelik çalışan şahısların gerekli cezaları alarak bu durumun önlenmesini isteyen vatandaşlar, tüm Erzincan’ın kendi kalitesine sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler.  

Erzincan’da bu duruma göz yuman yetkililerin de olduğuna dikkat çeken peynir üreticileri, bu şekilde devam etmesi halinde bu tür davranışların artarak devam edeceğini söylediler. Erzincan’da yeterli denetimin olmadığına dikkat çeken tulum peyniri üreticisi ise dışarıdan Erzincan’a ait olmayan peynirlerin piyasada olmasından dolayı hem vatandaşın kaliteli peynir yiyemediğini hem de bu sahte peynirleri getiren aracıların bu işten milyonlar kazandığını söylediler.

Üretici ve Tulum Peyniri esnafı söz konusu durum ile ilgili gerekli çalışmanın yapılması için yetkililerden hassasiyet beklediklerini söylediler.

ADEM KÜÇÜKKAYA

Editör: Doğu Gazetesi