Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, Yeni Sanayi Sitesi Camisi'nde okuduğu cuma hutbesinde, cuma gününün önemine değindi.

"Kara cuma" ifadesinin rahatsızlık verdiğini belirten Karabayır, şunları ifade etti:

"Zira bizim inancımızda bütün günler Allah’ındır. Her günün sabahı, aydınlık bir geleceğe uyanıştır. Bir inancın sembolünü hedef alan ve mensuplarını yok sayan böylesi saygısız ifade ve yaklaşımların bizim geleneğimizde yeri yoktur. Bir dinin kutsalının çılgınca ve sınırsızca bir tüketim anlayışına alet edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Kardeşlerim zihinlerde olumsuz bir algı oluşmasına sebep olacak bu tür gayretler karşısında müminler olarak bizlere düşen, dinimize ve değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Bugün insanlığa karşı en önemli görevimiz, yüce dinimiz İslamı, hidayet rehberimiz Kur'an-ı, alemlere rahmet peygamberimizi en iyi şekilde temsil etmektir, doğru tanıtmaktır. Unutmayalım ki bu uğurda gayret ettiğimiz müddetçe Allah’ın yardımı da bizimle beraber olacaktır."

Cuma namazı sonrası basın mensuplarına da konuyla ilgili açıklama yapan Karabayır, insan olmanın en büyük erdeminin, diğer insanların inançlarına, onların adet, gelenek ve göreneklerine saygı duymak olduğunun altını çizdi.

Karabayır, "Son günlerde 'kara cuma' diye adlandırılan yaygın olan bu olumsuz tavır ve deyiş, inananlar olarak hepimizi derinden yaralamıştır. Cuma günü bizim için kutsal bir gündür. Böyle bir kutsalımızın ticarete, şahsiyete, siyasete alay edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Bunların olmamasını temenni ediyoruz. Özellikle son günlerde bütün değerlerimizin daha canlı tutulması gerekirken bu tür saldırılara, kasıtlı veya kasıtsız, bilerek veya bilmeyerek yapılan bu tür tavırlara karşı bir ve beraber olmak durumundayız." diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi