Kurtuluş savaşı sırasında gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle İstiklal Madalyasıyla mükafatlandırılan 'Kara Fatma'nın' hikayesi Erzincan’da çekilmesi planlanan sinema filmiyle ölümsüzleştirilmesi planlanıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde uygun görülürse filmin çekimlerinin Erzincan'da yapılabileceği kaydedildi.

Yazar, senarist, İlknur Bektaş ile yapımcı Candan Topdemir, kent merkezinde ve ilçelerdeki doğal ortamlarda inceleme yaptı. Topdemir, ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu ancak kesin kararın İstanbul'da yapılacak görüşmelerden sonra verileceğini, kararın olumlu olması halinde filmin çekimlerinin ilkbaharda başlayacağını söyledi.

Üsteğmen Kara Fatma ile ilgili bir sinema filmi çekmeyi planladıklarını aktaran Topdemir, şunları kaydetti:

"Sayın Valimiz Ali Arslantaş ile daha önceki görüşmemize istinaden, buraya bir film stüdyosu kazandırmak istediğinden bahsetmişti. Biz de bu coğrafyanın içerisinde, bu çalışmayı yerinde yapmayı tercih edeceğimiz için iki alternatifimiz var ya İstanbul’da çekeceğiz ya da burada. Bunun için Erzincan'a geldik.

Bölgeye bakıyoruz ne var ne yok, neyi nerede değerlendirebiliriz. Çünkü bir dönem filmi, 16 cephede savaşan bir halk kahramanı kadının hikayesi. Şehir güzel, alan da güzel, umarım birlikte çalışma şansımız olacak. Çünkü şehrin Organize Sanayisi mevcut, her türlü alt yapıya sahip. Sadece hava soğuk, onu da ilkbahar aylarında çekmeyi planlıyoruz. Ben yapım şirketi olarak burada çalışmayı çok isterim."

Yazar senarist İlknur Bektaş, bu coğrafyanın her noktasında vefakar, fedakar annelerin olduğunu ve bunların topluma tanıtılması gerektiğini ifade ederek, şunları ifade etti:

"Milli Mücadelede cephe cephe savaşmış, çocuklarını, eşini, ailesini ve ailesinden 23 kişiyi kaybetmiş fakat buna rağmen durmayan yılmayan örnek Türk kadınlarından biri. Dört buçuk yıl araştırdığım bir projeydi."

Editör: Doğu Gazetesi