Hafta için her gün saat 09.00 – 12.00 arası yapılacak olan seminerler bir hafta süre ile devam edecek. 27 Mayıs Cuma günü saat 13.30’da yine Müftülük Fuaye Salonu’nda hacca gidecek vatandaşlar için aşıları yapılacak.

Hac Seminerlerini İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Müftü Yardımcıları Harun Özkan ve Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Din Hizmetleri Uzmanı Asuman Taşkın, Personel Şube Müdürü Köksal Durdu ve Hac ve Umre İşleri Müdürü Hüseyin Ünal birlikte yürütecekler.

Düzenlenen “Hac Eğitimi Bilgilendirme Seminerleri”nin ilkinde Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır; hacı adaylarına haccın mana ve önemini anlattı. Haccın bir seyahat değil manevi bir yolculuk olduğunu ve bu yolculuğun oldukça meşakkatli olduğunu, bu sebeple sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini hacı adaylarına hatırlattı. Hac ibadetinin eda edildiği anda dikkat edilecek hususları, telbiyeler ve tekbirleri hacı adaylarına anlattı.

“Hacca gidecek kimselerin Erzincan’dan başlayarak yolculuk esnasında, Mekke ve Medine’de Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Hac oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac ibadeti yorucu bir ibadet fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir. “Mebrûr Haccın karşılığı ancak cennettir” buyuruyor Peygamber Efendimiz… Mebrûr Hac, kişinin Hacdan sonraki hayatında da güzel ve temiz yaşamasına denilmektedir. Bizi Hacdan önceki hayat ve Hacdan sonraki hayat bekliyor. Hac gibi zor bir ibadeti geceyi gündüze katarak, uykusuz, yorgun yapılan bir ibadeti Rabbim hepimize hakkıyla yapmayı nasip etsin. Hacılık eşi benzeri bulunmayan bir değer ve meşakkatli bir ibadettir.” şeklinde konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi