Başkanlık sistemi hakkında da bilgiler veren Karakelle yeni sistemi anlatan kitapçıkların hazırlandığını ve kimsenin aklında soru işareti kalmayacağını söyledi.

Karakelle açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

 

İki siyasi partinin birlikte çıkardığı bir anayasa değişikliğidir. Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi. Öncelikle MHP genel başkanına ve kadrosuna teşekkür ediyorum. Söz konusu devlet olunca gerisi teferruattır dediler. Söz konusu vatan olunca burada particilik olmaz. Ve iki parti bu inançla bu amaçla yola çıkmıştır. 18 maddeden oluşan anayasa değişikliği. Bu maddeler içerisinde elbette herkesi memnun edecek maddeler olmayabilir. Ama bu birlikte karar verilen iki siyasi partinin karar verdiği maddelerdir. Bunlar birlikte oylanacak maddelerdir.

 

DEVLET ADAMLIĞI DÜRÜSTLÜK İSTER

CHP hep diyor ki millet iradesine her zaman saygımız vardır, biz milli iradeye inanıyoruz hem diyorsun hem de anayasa mahkemesine koşuyorsun. Bu nasıl samimiyet devlet adamlığı dürüstlük ister. Sözü özü bir olur. Kanaatim odur ki onlarda hayır değil evet vereceklerdir. Onların dediği rejim değişecek hayır öyle değil. Rejim 1923 yılında değişti zaten. Padişahlığı bırakmışız cumhuriyete geçmişiz. Anayasanın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgilerimizdir. Asla değişmez değiştirilemez. Bunları açık açık söylüyoruz.

 

BANA GÖRE HALK EVET DİYECEKTİR

CHP’nin üst yönetimi buna karşı geliyor. Bana göre halk evet diyecektir. Niye karşı olmazlar, sonuç itibariyle koalisyon hükümetlerinden neler çektiğimizi biz biliyoruz. Hükümetler kurulamıyor 70 sente muhtaç olmuş ülke karar verilemiyor hızlı hareket edilemiyor. Başbakan seçilemiyor Milet iradesi hiçe sayılıyor. 93 yılda 65 hükümet kurulmuş sadece son 14 yıl AKP iktidarında istikrar olmuş. Diğer hükümetlerin ömrü 14 ile 16 ay arasındadır. Oysa Amerika’da 228 yılda 42 hükümet kurulmuş. Başkanlık sistemi var huzur var milletin iradesi var. Biz de inşallah 15 Temmuz kalkışmalarını defterini düreceğiz, ihtilallerin defterini düreceğiz, vesayet heveslerinin hevesini kursaklarında bırakacağız, koalisyon hükümetlerini tarihe gömeceğiz. Karar milletin olacak. Bir çıkıp da 367’yi dayatamayacak millete. Burada yönetim değişecek, Cumhurbaşkanımız partili cumhurbaşkanı, bakanlarımız meclisten olmayacak artık dışarıdan olacak, birlikte seçilecek, cumhurbaşkanı isterse meclisi, meclis isterse cumhurbaşkanını feshedecek, mevcutta cumhurbaşkanımız sadece vatana ihanetten yargılıyorduk, şu anda cumhurbaşkanımıza yeni anayasa ile çok sorumluluklar yükledik. Türkiye zaten bu yönetimle yönetiliyordu sistem yine aynı. Yönetim şeklini biz sadece değişiyoruz o kadarını söyleyeyim.

 

AK PARTİ’DE BEN YOKTUR BİZ VARDIR

Referandum inşallah 16 Nisan veya öncesi gibi gözüküyor. Bizler sahadayız şu anda hep sahada olacağız. Mesela biz ilçe teşkilatlarımızla görüşmeye başladık çalışma düzenimizi söz birliğimizi herkesi kucaklayacağımızı, MHP ile birlikte neler yapacağız bunun istişaresini yaptık. Sımadığımız el bırakmayacağız herkesi ziyaret edeceğiz. AK Parti’de ben yoktur biz vardır bu şekilde de devam edeceğiz. Milletimizin vereceği karar başımızın üzerinde olacaktır.   Milletimizin her zaman her seçimde bunu söyler bu anayasa ihtilal anayasası diye ilk defa bu millet kendi anayasasını onaylayacak. Bunu da inşallah anlatmaya çalışacağız.

 

GÜNEYDOĞU PKK’NIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ VE EVET DİYOR

Anketlere baktığımızda milletimizin teveccühü çok fazla. Güneydoğu’daki vatandaşımız özellikle yeni anayasaya bakışı bizimle aynı. Onlar asıl sorunun Kürt sorunu değil PKK sorunu olduğunu gördü orada hendeklerde neler yaptıklarını, evlerini delip geçtiklerini gördü. Şimdi o Kürt kardeşlerimizde PKK’nın gerçek yüzünü gördü ve evet diyor.

Bizim burada CHP MHP AKP gibi particilik olmaz Başbakanımız var onun başını dik tutalım öne eğdirmeyelim. Burada önemli bir başarı elde edeceğimize inanıyorum. Bu seçim başbakan ilinin seçimi. Bu ilde particilik olmamalı gönül birliği, hemşericilik olmalı. Başbakanımızın başımızın üzerinde yeri var diyerek oyumuz evet olarak kullanmamız gerekir. 

Editör: Doğu Gazetesi