Antrenör İdali açıklamalarında; “Erzincan’da Karate Branşına 7’den 70’e katılım olduğunu özellikle erken yaşta başlayan sporcularımızın geleceğin emanet edileceği gençler için sporun birer yatırım olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca sevgi, saygı ile sağlığa dayalı gerçek spor olarak tabir ettiğimiz Karate-Do Branşının lise, ortaokul özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza anında ve doğru karar verme melekelerinin gelişmesiyle, okuldaki derslerine olumlu yönde etkili olup şube, okul ve il düzeyinde sporcularımızın başarı yüzdesinin arttığını; alınan teşekkür, takdir belgeleri ile başarılarını belgeli hale getiriyor ve sporcu velilerine gösterdikleri ilgi, alakadan dolayı teşekkür ediyorum ” Dedi..

Antrenör İdali açıklamasının devamın da şunları ekledi; “Bizlerin asıl amacı çocuklarımıza yenmek-yenilmek, kazanmak-kaybetmek gibi dürtülerin kazanılmasından çok üç ana prensibi savunmak ve bu şiarda talebelerimizi yetiştirmek gayretinde olmaktır. Tabii ki emek verip çalıştırdığımız çocuklarımız müsabakalarda ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler lakin bunun ötesinde ahlak kuralları bizim için daha önemlidir. Nedir bu üç ana kuralımız? 1 – Vatanına, milletine ihanet etmeyen bireyler yetiştirmek, 2 – Anne ve Babalarına, aile fertlerine karşı saygı içerisinde olmalarını sağlamak, 3 ve en önemlisi ki bu da inançları doğrultusunda hareket etmelerini sağlamaktır.

Bizim için en önemli olan unsurlar bunlardır. Nitekim kazanmak ve kaybetmek geçici; ahlâk, edep, disiplin ve karakter sahibi olmak kalıcı ve bizim için asıl olan prensiptir. Bu açıdan baktığımızda yaptığımız her antrenman sonrası muhakkak surette bir kısım eğitsel oyunlar ve eğitirken öğreten kısada olsa yaptığımız konuşmalar bizlere gerek aileler-veliler gerek okul idareleri gerekse çocuklarımızdan gayet olumlu dönütler vermektedir.

Bildiğiniz üzere bende bir antrenör çocuğuyum diyen İdali,  Yaklaşık 17-18 yıldır Karate-Do sporunun içerisindeyim. Sporcu disiplini ve ahlaki ile büyüdüm. Benim dönemimde çalışan sporcu arkadaşlarımdan daha fazla Antrenörümle beraber olma imkânına sahiptim. Bu da bizleri tabii ki olumlu yönde etkiledi. Bizlerde aldığımız bu eğitimleri şimdi kendi öğrencilerimize nakşetmeye çalışıyor, onlar için çaba sarf ediyoruz. Tabii olarak bu yoğun eğitim ve çalışma azmimiz bizlere ziyadesiyle olumlu etkiler oluşturuyor.

Birçok Antrenör ne yazık ki eğitim vermek için öğrenci ararken; hamt olsun bizler verdiğimiz samimiyet, eğitim, öğretim neticesinde gün geçtikçe adeta çığ gibi büyüyerek, büyük kitlelere ulaşma imkânına sahip olabiliyoruz.

Editör: Doğu Gazetesi