Her yıl onlarca yaralamalı kaza ve hatta birçok ölümlü kazaların meydana geldiği Ulalar ve Kavakyolu belediyesi arasında, Sivas yolu üzerinde bulunan Uzun Ahmet Kavşağında, yıllarca meydana gelen ölümlü kazaların önüne geçilemedi.

2005 Yılında kazalara ve can kayıplarına engel olmak için hayırsever bir iş adamı tarafından alt geçit yapıldı. Fakat geçit bakımsızlık yüzünden vatandaşlar tarafından kullanılamıyor. Vatandaşlar burada kazalarının önüne geçmenin tek çaresi sinyalizasyon sisteminin kurulması ya da yavaşlama bandı yapılmasını talep ediyor. Uzun Ahmet Kavşağındaki alt geçidin su birikintisi, pislik içinde ve karanlık olduğundan vatandaşlar, başka alternatiflerinin olmadığını belirterek anayoldan karşıdan karşıya geçmeye devam ediyor.

Defalarca gündeme getirildiği halde ne Karayolları ne de belediyeler tarafından bu problem çözülmedi. Vatandaşlar alt geçidi kullanamayınca, canını hiçe sayarak mecburen yoldan karşıdan karşıya geçiyor.

 Hafta sonu Pazar günü saat 16.30 civarında yine otoyoldan motosikletiyle karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı adam, aracın çarpması sonucu oluşan kazada yaralı kurtuldu. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Servis Ekiplerini çağırmasıyla yaralı hastaneye kaldırıldı.

  Yine Geçtiğimiz ay Uzun Ahmet Kavşağında, karşıdan karşıya geçmek isteyen Rıza İlhan aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. İlhanın kızı Gülüzar İlhan bu kavşakta çok sık kazaların yaşandığı her yıl birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, bu kavşaktaki kazaların tek önlemi; Erzurum yolu üzerindeki Ekşisu kavşağındaki gibi Uzun Ahmet kavşağına sinyalizasyon sistemi ve yavaşlama bandının yapılması olduğunu belirterek; ‘’ 15 gün önce burada babamı trafik kazasında kaybettim. Yıllardır burada trafik kazalarında can kayıpları oluyor ama nedense buraya bir çare bulunmuyor, bu kazaların önüne geçilemiyor. Bu kavşak trafiğin yoğun olduğu bir kavşaktır. Buraya alt geçit yapılmış ama altgeçidin hiçbir geçerliliği yok çünkü bakımı hiçbir şekilde yapılmıyor altgeçit şuan suyla dolu. Altgeçidin yapılma sebebi insanlar ölmesin denildi, bu geçidi bizzat amcam yaptı ama bakımını yetkililer yapmalıydı. Bakıyorum bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış can kayıpları olmaya devam ediyor. Bu kavşakta senelerdir kazalar oluyor, senelerdir insanlar ölüyor. Çevreyolu üzerindeki Ekşisu kavşağında ne güzel sinyalizasyon sistemi yapılmış buraya neden yapılmıyor? Buradaki ölümlere neden göz yumuluyor?  Buraya yetkililer neden sahip çıkmıyor? Artık başka babalar ölmesin.’’ diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Vatandaşlar başka kazaların olmaması ve başka canların yanmaması için yetkililerden çözüm bekliyor.

Editör: Doğu Gazetesi