2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ulalar Belediye Başkanı Harita Mühendisi Yaşar Kaya yaptığı açıklamasında;
45 km Kanalizasyon Yaptık
“Seçildiğimiz günden bugüne 2009 yılı 3 Nisan tarihinden itibaren Borçlu devir aldığımız temel hiç bir sorunu çözülmeyen bir belediyeden bugün itibariyle 45 km kanalizasyon şebekesini bitirmiş, içme suyu hatlarının tamamını yeniledik. Ana ishale hattından gelen 4 Belediyenin ortak çalışması ile Ballıgöze ishale hattının etütlerini tamamladık. İhale aşamasına gelerek bir hafta içerirsinde İller Bankasının SUKAP %50 hibe destekli programı kapsamında yürütülecektir. Tabi bunun dışında biz çok yoğun bir şekilde yol genişletme çalışmaları yaptık. Caddelerde ve sokaklarda yol genişletme çalışmaları yaptık. Bu çalışmayı biz vatandaşlarımızın fedakarlığı ile bahçe duvarlarını yapılarını söküp yolu genişleterek yeniden yaptık. Yeşil yapıyı korumak amacıyla sulama kanallarımızı beton sulama kanalları haline dönüştürdük. Ciddi bir asfalt çalışması yaptık. Toplu taşıma güzergahında özellikle 25 km bir asfalt çalışmamız oldu. Elektrik idaremizle ortak çalışmamız sonucu anayol üzerinde ki tüm hatlarımızı yer altına aldık.
Araç Parkımızı Yeniledik
Araç parkımıza yeni araçlar kattık. Bu yıl ise 4 olmak üzere toplamda 5 araç alımı ile araç parkımızı yeniledik. Biz toplu konut alanımız yokken iki Bakanlığımızdan izin alarak şuanda bitirilmek üzere olan toplu konutlarımızın bulunduğu alanları imara açtık.
770 TOKİ Konutunu Bitirdik
Toplu konutlarımız Türkiye’de en hızlı yapılan ve en iyi kaliteye sahip çok güzel bir proje oldu. Erzincan’ın ve beldemizin çehresine bambaşka bir güzellik kattı. Bu konutlarımız kapıcı daireleri dahil olmak üzere 770 konut olacak. Müteahhit firmadan aldığımız bilgiye göre evlerimizi yıl başından önce hak sahiplerine teslim edeceğiz.
Beldeyi Doğalgaz ile tanıştırdık
Beldemizde doğalgaz ile büyük bir işi başardık. Toplu konutlarımız ihale edilince biz doğalgaz’a başvurduk. Ulalar Beldemizin tamamı doğalgaz lisans kapsamına alındı. Ana caddelerimizde doğalgaz çalışmaları yapıldı. Bu yıl da doğalgaz toplu konutlarımıza verilecek. Bir kaç içerisinde beldemizin tamamı doğalgaz’dan faydalanmış olacak. Altyapısını bitirdiğimiz caddelerimizde kilit parke çalışmalarımızı tamamladık. Yağmur suyu kanalı işimiz var. Bu yaklaşık 2,5 km yola denk geliyor ve yaklaşık 10 Milyon taşın işlenmesi söz konusudur. Bir kaç aydır süratle çalışıyoruz. %90 oranında fiziki gerçekleşme sağladık. Beldemizin her mahallesine bir park inşaa ediyoruz. Biz ihtiyaca binaen hali hazırda bulunan mezarlığımızın yanında bulunan bir alanı istimlak ettik. Çağın koşullarına uygun olarak bu alana çok güzel bir mezarlık inşaa ettik. Bu Dünya’da yaşayan insanlarımıza hizmet ederken bir taraftan da ebediyete intikal edenlerimiz için böyle bir çalışma yaptık.
 
Vasgirt Deresi’ni Yeşil Alana Dönüştüreceğiz
Vasgirt Deresi için DSİ tarafından hazırlanan proje kapsamında daraltıldı. Bizde artan kısımları yeşil alan olarak kullanmak üzere talepte bulunduk. Zaten DSİ’inin görüşü de orada imar yasağı olduğu için bu yönde oldu. Biz bu yıl içerisinde bir proje hazırlatarak beldemizin sınırları içinde 2,5 km bir kısmı yaya yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun grupları fitness spor alet imkanı vb. alanlarla sadece beldemizin değil şehrin dikkatini çekecek bir alan olarak düzenleyerek kullanıma açacağız. Bu yıl için 1 kilometrelik kısmını ihale ettik. Her yıl devam ederek projeyi bitireceğiz. SODES projeleri kapsamında 3 proje ile eğitime büyük katkı sağladık. Beldemizin dört yanında çok ciddi projeleri başarıyla gerçekleştirdik. İnsanımız hizmetin en iyisine layıktır. Bizde göreve geldiğimiz günden bu güne tek bir gün yıllık izin kullanmaksızın hafta sonu dahil dinlenmeksizin arkadaşlarımızla birlikte daha iyi bir yaşam standardı olan bir belde için çalıştık. Biz belde yönetimi olarak halkımızla birlikte el ele çalıştık. Ben bu göreve yeniden talibim. Aday Adaylığı Başvurumu Cumhuriyet Halk Partisinden yapmış bulunmaktayım. Başarılarımız başaracaklarımızın teminatıdır” dedi.   
Editör: Doğu Gazetesi