Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Balkaya köyünde, 14 Ekim 2018 günü saat 19.30 sıralarında İstanbul’da yaşayan Y.Z isimli şahıs 86 yaşındaki babası Y.Z’nin 14 Ekim 2018 günü saat 19.30’ da kayıp olduğunu beyan ederek İliç/Kuruçay Jandarma Karakol Komutanlığına telefonla müracaatta bulundu.

Yapılan araştırmalar sonucunda; Y.Z isimli şahsın alzheimer hastası olduğu, duyma, görme ve algılama sorunlarının mevcut olduğu ve yakın akrabalarının İstanbul’da yaşadığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca 14 Ekim 2018 günü İliç İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kuruçay Jandarma Karakol Komutanlığından 20 Personel, 1 İstihbarat Skyranger Drone Unsuru, 1 Arama Kurtarma Köpek Unsuru, 1 İz Takip Köpek Unsuru ile 3 kişilik AFAD Ekibi ve köy halkının da katılımıyla köy ve civarında gidebileceği arazi kesimlerinde gerekli arama çalışmalarına başlanıldı.

Arama çalışmaları kapsamında kayıp şahsın evinde bulunan son kullandığı eşyalar Erzincan İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Hızar isimli İz Takip Köpeğine koklatılmış ve kayıp şahsın gittiği yön tespit edildi.

Kayıp şahıs 15 Ekim 2018 günü saat 12.25 sıralarında Balkaya Köyünün kuzeybatısında köye 4 kilometre mesafedeki dere yatağı içerisinde yorgun, halsiz ve ayakkabıları kaybolmuş vaziyette bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi