Kemahlılar Derneğimizin 11. Olağan Genel Kurulu hemşerilerimizin göstermiş oldukları yoğun katılım ile dernek merkezimizde gerçekleşti.

Birlik ve beraberliğin öncüsü olan Kemahlılar, yine örnek bir davranış sergileyerek tek liste etrafında birleşip genel kurulu güç gösterisine çevirdiler.

Yapılan Olağan Genel Kurul’un sonucunda Fahrettin Arslan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin oy birliği ile yeni dernek başkanı seçildi.

Samimiyetin ve beraberliğin ön plana çıktığı Olağan Genel Kurul Mehmet Oral ve yönetim kurulunun 2016-2018 döneminde yapmış olduğu faaliyetleri içeren sinevizyon gösterisi ile başladı.

Ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Mehmet Oral : “Kemahlıların göstermiş olduğu teveccüh ve destek ile 2014 yılında gelmiş olduğumuz göreve Kemah ve Kemahlılar için yapabildiğimizin en iyisini yapmaya gayret gösterdik. Tevazu içerisinde gerçek manada çalışarak Kemah - İstanbul ayağında ciddi faaliyetler gösterdik. Bu dönemde bizlerden desteğini esirgemeyen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu arkadaşlarıma göstermiş oldukları takdire şayan çalışmalarından dolayı sizler huzurunda teşekkür ediyorum.

İlçemize kazandırdığımız en büyük yatırımlardan olan Kemah Yaşlı Bakım Merkezi projemizde sona doğru gelmek üzereyiz. Bu konuda tüm Kemahlıların biraz daha duyarlı olmasını ve bu projeye sahip çıkılmasını özellikle rica ediyorum.

Derneğimizin genç yüzlere, yeni arkadaşlara olan ihtiyacını göreve geldiğim ilk günden beri ifade etmekteyim. Bu manada dört yıl boyunca genel sekreterlik ve başkan yardımcılığım görevlerinde bulunan Fahrettin Arslankardeşime gönül rahatlığı ile bu bayrağı teslim ediyorum. Şimdiden kendisini tebrik ediyor, her daim destekçileri olacağımı buradan ilan ediyorum.

11. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gündem gereği oluşan divan başkanlığına Sadık AĞCA, Mustafa KAÇMAZ, İhsan PAYALAN seçildi.

Divanın seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ile beraber günden maddelerine geçildi.

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu Harun YÜCEDAL, denetleme raporu, gelir gider ve tahmini bütçe raporlarını Tevfik BAŞKURT katılımcılara açıkladı.

2016-2018 dönemlerine ilişkin Faaliyet ve Denetleme Raporlarının ayrı ayrı ibrasından sonra gündem gereği geçilen yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimlerine tek liste ile seçime giren Fahrettin ARSLAN Kemahlıların oy birliği ile Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni başkanı seçildi.

Fahrettin Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

‘İstanbul’da yaşayan Kemahlıların temsil noktası olan çatı derneğimizin 11.Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Şahsıma göstermiş olduğunuz teveccüh ve destek için tüm camiamıza teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberliğin , kardeşliğin kazandığı bir genel kurul oldu.

Kemahlılar siyasette, bürokraside hak ettiği değeri görmüyor maalesef. Bunun tersine dönmesi için çaba sarf edeceğiz.
Üye yapısının güncellenmesi, üye olgusunun arttırılması, dernek merkezinin mahkemelik olan tapu sorununun çözümü, huzurevi inşaatının sonuçlandırılması, Kemah Köyleri Dostluk Turnuvasına eski heyecanın kazandırılması gibi öncelikli konulara eğilim göstereceğiz.

Gençlik Kolları yapılanması oluşturup, Kadın Kollarını daha da işlevsel hale getireceğiz.

Tüm köy derneklerine ulaşıp onları da dinleyip kendi fikirlerimizi de beyan edeceğiz.

Güçlü olan Kemah camiasının ‘’Kemah Gücünün Farkında’’ sloganıyla gücünün etkisini hissettireceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile katılımızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, başta Mehmet Oral başkanım olmak üzere daha önce dernek başkanlığımızı yapmış kıymetli büyüklerime teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Olağan Genel Kuruldu tüm maddeler icra edildikten sonra son buldu.

Editör: Doğu Gazetesi