Son günlerde yaşanan balık ölümleri nedeniyle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından araştırma başlatıldı.

Son yıllarda adını turizm ve doğa sporları ile duyuran Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde balık ölümleri başladı. Nehirde ağırlığı 1 ile 20 kilo arasında değişen 150 kadar ölü balık bulundu. Su ve balıklardan alınan örnekler tahlil için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kemaliye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kemaliye Turizm Folklor Derneği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan oluşan ekip, Kemaliye Turizm ve Doğa Sporları Şirketi'ne ait tekne ile yaklaşık 4 kilometrelik alanda araştırma yaptı. Tekne ile incelemelere katılan ekip balık ölümlerinin nedenini araştırıyor.

Kemaliye Turizm Folklor Derneği üyesi Şevket Gültekin, alınan numuneler doğrultusunda balık ölümlerinin nedeninin ortaya çıkacağını söyledi. Gültekin, "Ölümlerin sebebi umarım kimyasal bir madde değildir. Ölümler ilk önce ilkokul öğrencileri tarafından fark ediliyor. Bu Kemaliye'de çevre bilincinin ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor. İlçe halkı da yaşanan balık ölümleri nedeniyle tedirgin. Girilmesi zor sazlık alanlarda daha çok ölü balık olabileceği üzerinde duruluyor" diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi