KEYDER Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtarak sevinçlerine ortak oldu. Hayırsever vatandaşlarımızın Derneğe, bağışladıkları kurbanların etlerinin tamamını bayramın 4. günü üye ve gönüllüleriyle dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine bayramda bayram coşkusu yaşattı. 
         KEYDER Başkanı Alaattin Önel, yaptığı açıklamada, İlimizde bulunan daha önce tesbitleri yapılmış ihtiyaç sahibi 122 aileye üye ve gönüllü kardeşlerimizle beraber hazırladığımız 2 kğ. Kıyma, 1 kğ. doğranmış kuşbaşı et olmak üzere her aileye 5 Kğ.lık paketler halinde kurban eti dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Ziyaret ettiğimiz evlerde bizi karşılayanların gözlerindeki sevinç her şeye bedeldi. Sadece et dağıtımı yapmadık, aynı zamanda ailelerin başka ihtiyaçlarını da giderdik. Her ailenin farklı bir sıkıntısı farklı bir hikayesi var. Bayramın ikinci günü, üçüncü günü bizi ve dernek üyelerimizi arayan aileler oldu evlerine hiç et girmediğini kurban eti dağıtıp dağıtmayacağımızı çocuklarının et istediklerini söylediler. Bizlerde KEYDER olarak Kurban Bayramının 4. Günü sabah ihtiyaçlı ailelerimizin hanelerine kurban etlerimizi ulaştırdık. İstedik ki bu bayram ihtiyaçlı ailelerimizin de dolabında, tenceresinde payımız olsun. Onlara bayram coşkusunu, Hayırsever vatandaşlarımızın sıcak ve samimi yüzünü hissettirelim veren el ile alan el arasında Hayır köprüsü olmak istedik. Bayram sevincini yuvalarında yaşayan kıymetli vatandaşlarımızın bayram coşkularına ortak olalım diye ihtiyaçlı ailelere hem et dağıttık hem de yuvalarına konuk olduk.
    Erzincan’da yurt dışında kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızın kurban hisselerini İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile 114 ülke ve bölgede kesilmesi için gönderdik. Toplam 40 bin hisse kurban kesilecek. İHH Kurban eti dağıtımında yaklaşık 1 milyon aileye ulaştı.
  SudanGazze ve Afganistan gibi savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluğun yaşandığı ülkelere yoğunlaşan İHH, kurban etlerini bu ülkelerdeki yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
    İHH, 2013 Kurban organizasyonu kapsamında, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar'ın Arakan ve Meiktila bölgelerinde, Müslümanların yaşadığı mülteci kamplarında da kurban kesimi gerçekleştirdi. İHH ekipleri, 2 bin 500 Myanmarlı Müslümanın kaldığı Arakan'da 300, Meiktila'da 200, Yangon şehrinden 96 kilometre güneyde yer alan, 2008'deki Nergis kasırgasından etkilenen, 700 Müslüman ailenin yaşadığı bölgede 100 ve Dala kasabasında da 50 kurban kesti.
İHH, bir bayramı daha savaşın gölgesinde geçiren Suriyelileri unutmadı. Kurban organizasyonu kapsamında Suriye'ye giden İHH ekipleri, yoksulluk ve savaş nedeniyle kurban kesemeyen ailelere kurban yardımı yaptı. İdlib'de savaş ve yoksulluk nedeniyle kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerine kurban Eti dağıtan İHH ekipleri, Yetimler Kampı'ndaki kadın ve çocuklara tatlı ve şeker dağıttı.
Editör: Doğu Gazetesi