Türkiye’de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine kitap iletmek için “Okuyan Türkiye için Herkese Her Yerde Kitap” sloganı ile çalışmalar yapan Herkese Kitap Vakfı, kitabevleri, yayınevleri, belediyeler, şirketler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak kitap hediye etmeyi bir alışkanlık haline getirmek için “Kitap Hediye Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Her yıl Nisan ayının üçüncü pazar günü kutlanan “Kitap Hediye Günü” bu yıl 15 Nisan’da kutlanacak. Bu yıl üçüncüsü yapılacak “Kitap Hediye Günü”nde bir milyon kişinin birbirine kitap hediye etmesi hedefleniyor.

Herkese Kitap Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin 15 Nisan Pazar sabahı saat 11:00’de İstanbul Miniatürk’te düzenleyeceği özel bir törenle kutlamalara başlanacak. Miniatürk içinde bulunan “Kitap Ağacına” asılmış kitaplar çocuklara hediye olarak verilecek. Çeşitli alışveriş merkezlerinde Kitap Hediye Gününe özgü etkinlikler yapılacak. Kitabevleri bu özel günde kitap dostları için özel sürprizler hazırlayacak.

Editör: Doğu Gazetesi