Lütfi Özgünaydın, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ömrümün son yıllarını Kültür  Sanat ve edebiyat a adadım... Özellikle doğup büyüdüğüm Kemaliye(eğin) nin bir edebiyatı olması için çaba verdim. Bir mesafe aldık, Öykü kitaplarından sonra Romanlarım da yayımlandı. Yaşar Kemal Taş Yolu öykü kitabını okumuş ve bana Roman yazmamı önermişti...  İki yıl önce Dönüş Zamanı(Eğin Üçlemesi 1) romanını yazdım bu yılda Sevda Zamanı(Eğin Üçlemesi2) devamını yazdım... Önümüzdeki yıl Üçlemenin son kitabını üçüncüsünü yazacağım. Şimdilik o yıllarda İstanbul üstüne yazan yazarların kitaplarını okuyorum. Bu okuma uzunca bir süre devam edecek...

Kitaplarımı okutmak içinde çaba veriyorum... Bir başlasalar romanı ellerinden bırakmayacaklar ama başlamıyorlar. İnsanlar  okumuyor. Festivalde masamı Cumhuriyet caddesine koyacağım. Bozkurt otelinin önüne... 29 Haziran da saat 10.00-12.00arası ve 15.00- 17.00 arasında  ve ertesi gün 30 haziranda aynı saatlerde kitaplarımı imzalayacağım. Kemaliye nin eski adı Kültürel  Eğin edebiyatı adı altında kitaplarım  devam edecek.

1 Temmuz da AKM’de çok özel siyah beyaz bir gösteri yapacağım ve kültür Sanat edebiyat ve şairlerimizi de anlatacağım. Saat 17.00-18.00 saatleri arasında yapacağım gösteri sırasında da yine istenirse kitaplarımı imzalamayı sürdüreceğim...

Derdim kitapları tanıtmak ve okutmak... Derdim yörenin bir edebiyatı olması... Allah ne kadar ömür verirse günlerim hep bu çaba içinde geçecek... Kültür e ve sanata katkı. Zaten bir yıldır Ülkemin yazarlarını anlatıyorum... İnsanlar geliyorlar dinliyorlar.

ERZİNCAN‘I TANITMAK GEREK.

Erzincan içinde elimden geleni yapıyorum... Erzincan kitabımın yeniden basılması için çaba gösteriyoruz. Birde hemşehrim Canvas baskılarının ülkemizde ki gerçekten önemli uzmanı Üzümlülü Mehmet Akınile birlikte Erzincan da bir sergi açacağız... Onun çalışmalarını ve girişimlerini de önümüzde ki yıl yapacağız.

Erzincan’nın değerlerini anlatıyorum yazıyorum. İstanbul daki kurumların Erzincan’a Tercan’a Kemah’a önemli tarihi mekânlara geziler düzenlemisini bekliyorum... Yöreye yapılacak en önemli çalışma bu değerleri tanıtma gezileridir... Sadece devlet büyüklerinin yöreye gittiği günlerde orada bulunmak yeterli değil. Erzincan tanıtılmalıdır. Bunu önce kendi insanı İstanbul’da ki kendi kurumları yapmalıdır. Bendeniz elimden geleni yapıyorum, 12 Haziran Aydınlıkta ki köşemde Erzincan ı Kemah ı anlattım. Değerlerimizin önemini vurguladım.”

Editör: Doğu Gazetesi