Paraşütlü yürüme bandı, denge için kullanılan oyun konsolu ve teknolojik el ayak sistemleri ile daha kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen Kızılay Derneği Özel Erzincan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, birçok hastaya umut ışığı oluyor.

 

Kızılay Derneği Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Türkiye Kızılay Derneği Özel Erzincan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek 2 yeni cihazın tanıtımını yaptı.

 

 2 cihazın toplam maliyetinin 15 bin dolar olduğunu belirten Ferit Bayata; “Eğitim kurumumuza yapmış olduğumuz yeni projelerle de, eğitim merkezimizin kapasitesini arttırarak inşallah öğrencilerimize daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bayata açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz olmak üzere yaklaşık 10 yıldır Erzincan’ımıza ve ülkemize hizmet etmekte olduğumuz Türkiye Kızılay Derneği Özel Erzincan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin faaliyetlerine ve çalışmalarına yeni imkanlar katarak çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Teknolojik gelişmeleri yakinen takip ettiğimiz için, buradaki öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmek için, iki yeni cihazı daha bizim tesisimize, okulumuza kazandırmış bulunmaktayız. Bu iki cihazın yaklaşık maliyeti 15 bin dolar civarında bir maliyeti oldu. Fakat bunun bize getirisi tabi bu maddi olarak değeri biçilemez. Çünkü buradaki özel eğitime muhtaç öğrencilerimizin bir nebze daha bundan fayda sağlaması, biraz daha gelişim sağlamasının maddi bir değerini ölçememekteyiz. Bizim için önemli olan manevi hazzımızı burada tatmin etmektir ve onların iyileşmeleri görmektir, hem de Kızılay'ın misyonuna ve vizyonlar uygun olarak hizmetlerimize devam etmekteyiz. Cihazlarımızdan bir tanesi tamamen otomatik özellikle yürüme güçlüğü çeken öğrencilerimizin yürümelerini sağlamak amacıyla, ayak kaslarının gelişmesi için sağlamış olduğumuz bir tane vincimiz bulunmaktadır. Yaklaşık maliyeti bunun 6 bin dolar civarındadır. Aynı zamanda tesisimizde de 4 tane birbirinden değerli çok kaliteli fizyoterapist elimizde, bu arkadaşlarımızla çocuklarımızın eğitimine devam edeceğiz. Aynı zamanda geliştirilmesinde yine biz fizyoterapistlerimiz tarafından sağlanan bir paraşüt sistemli yürüme bandı sistemleri tesisimize kazandırmış bulunmaktayız. Ve ikisinin de bundan sonraki günlerimizde de eğitim kurumumuza yapmış olduğumuz yeni projelerle de, eğitim merkezimizin kapasitesini arttırarak inşallah öğrencilerimize daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi