Kodlama Haftası kapsamında 15 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan atölyeler İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış konuşmaları ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Önder Yıldırım’ın ‘’Gelecek için Kodlama ve Robotik Eğitimi’’ konferansı ile BİLSEM Konferans Salonunda yapılan açılış programı ile başlatıldı.

Tüm Avrupa ülkelerinde eş zamanlı olarak etkinliklerin yapıldığı Kodlama Haftasının amacı; bilgi işlemsel düşünme, kodlama ve teknoloji temelli etkinlikleri desteklemek; kodlama ile fikirleri hayata taşıyarak programlamayı görünür kılmak; dijital dünya hakkında daha fazlasını öğrenmek ve keşfetme konusunda motivasyonu yüksek insanları bir araya getirmek.

Müdürlük olarak Kodlama Haftası için oluşturulan atölyeler ile eğitim sistemindeki yenileşim hareketlerini desteklemeyi; tüm öğrencilere dijital mucit olma yolunda ilk adımları atabilmeleri için fırsat sunmayı; öğrencilerin kendilerini çevreleyen dünyayı daha iyi anlamalarını sağlama ve onları güçlendirme amaçlandı.

Kodlama atölyeleri; BİLSEM-3D Yazıcı Atölyesi ve Web 2.0 Araçları Atölyesi, FATEM-Arduino Atölyesi, UZEM-App Inventor (Mobil Programlama) Atölyesi olarak 3 farklı okulda açıldı. Hafta boyunca devam edecek 4 farklı atölye ile yaklaşık 400 öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

Editör: Doğu Gazetesi