Kodlama ve Robotik olmak üzere iki bölümden oluşan eğitimler, Yüksekokul Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı Öğr. Gör. Sedat Turan tarafından veriliyor.

Yapılan eğitimin önemi hakkında bilgi veren Turan, dijital yerliler olan çocukların dijital becerilerle donatarak yetiştirilmesi, onları gelecekte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine hazırlık, ilköğretim seviyesinde başlayarak TÜBİTAK robot bilim projeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalara algoritma geliştirmek, görsel programlamayı öğrenmek, robot bilim bileşenlerini öğrenerek, güncel teknolojinin farkında olmak ve bu bileşenleri kullanarak özgün projeler üretebilen nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda 5 yaş grubunda ki çocuklar bu gelişimin ilk adımını attılar. Eğitim ile okulöncesi çocuklar, bilgisayar dünyası ve teknoloji ile tanışma, mühendislik konusunda algının oluşması ve geliştirilmesi, problem çözme becerisi, algoritmik düşünme, sistem temelli düşünme, çok boyutlu düşünme becerisinin geliştirilmesi, olaylara farklı bakış açılarından bakmayı öğrenme, ben de yapabilirim bilincinin oluşması gibi hayatın her alanında ihtiyaç duyduğu pratikleri öğrenmeye başladı.

Eğitimlerde öğretim elemanı tarafından hazırlanmış kodlama eğitici oyunlar, Code.org kodlama bilgisayar oyunları ve O-Bot Robot kiti kullanılıyor. Eğitim oturum sonunda Mekatronik Programı öğrencilerinin geliştirmiş olduğu robotlar  çocuklara sergilendi.

Editör: Doğu Gazetesi