KOSGEB Erzincan Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, KOSGEB’in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında,  imalat sanayiinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesi için “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” konulu proje çağrısı hazırlandığı ve 11 Eylül 2017 tarihi itibariyle proje başvurularının alınmaya başlandığı kaydedildi.

Proje Başvuru Şartları

Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir.

Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır.

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekmektedir.

Destek Kapsamı

Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Program çerçevesinde personel giderlerine geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, makine-teçhizat giderlerine (kalıp dahil) 150 bin liraya kadar geri ödemesiz, 600 bin liraya kadar geri ödemeli, yazılım giderlerine 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli, hizmet alım giderlerine ise 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunulacak.

Uygun bulunan gider kalemleri ve tutarlara KDV hariç rakamlar üzerinden % 60 oranında destek sağlanacak olup, makine-teçhizatın yerli olması durumunda, makine-teçhizat giderleri için destek oranına % 15 ilave edilecektir.

Proje Konuları

Çağrı kapsamında, işletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler desteklenecektir.

1.Konu: Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları

2.Konu: Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması

3.Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş

4.Konu:

İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım

5.Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme

6.Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi

7.Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması

8.Konu: Yeşil üretime geçiş

Başvurular 20 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor.

Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.

Başvuru şartları ve diğer hususlar için KOSGEB tarafından bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Detaylı bilgi KOSGEB Erzincan Müdürlüğünden ve www.kosgeb.gov.tr adresinden alınabilecektir.

2017 Yılı KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı

Proje Çağrısı Bilgilendirme Toplantıları Takvimi

Toplantı Yeri

Tarih ve Saat

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası

Toplantı Salonu

22 Eylül 2017

Saat - 15:00

25 Eylül -20 Ekim 2017 tarihleri arasında her hafta Salı ve Cuma günleri

KOSGEB Erzincan Müdürlüğü Toplantı Salonu

Saat - 15:00

Detaylı bilgi İçin; KOSGEB Erzincan Müdürlüğü Tel: (446) 212 07 00-01

http://www.kosgeb.gov.tr

Editör: Doğu Gazetesi