Bilgilendirme toplantısına Erzincan Kadastro Müdürü Hasan Dayıkaraca, Kadastro üyesi Bilal Selçuk, kurum harita mühendisleri ve Erzincan merkez köy muhtarları katıldı. Bilgilendirme toplantısında bir açıklama yapan Erzincan Kadastro Müdürü Hasan Dayıkaraca şu ifadelere yer verdi; “Erzincan ili sınırları içerisinde 635 kadastro biriminden 634 kadastro biriminin tesis kadastrosu çalışmaları tamamlanmış olup tesis kadastrosu yapılmayan Refahiye İlçesine bağlı Baştosun Köyünde orman parsellerinin tespiti yapılarak kesinleştirilmiştir. Baştosun Köyünde kültür arazileri ile ilgili ölçü ve tespit çalışmaları tamamlanarak ilan ve askı aşamasına gelinmiştir.

Kadastro çalışmalarının 2018 yılı başları itibariyle kesinleştirilmesi yapılarak arsa ve arazi tapularının ilgililerine dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca 2018 yılı çalışmaları kapsamında; 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında yapılacak olan kayıt dışı ormanların tespit ve tescili yanı sıra Orman vasfını yitirmiş olan kayıtlı orman parseli dışına çıkarılan taşınmazların 2/B kullanım kadastrosu işlemi planlanmaktadır dedi.

Dayıkaraca, ayrıca ilk tesis kadastro çalışmaları sırasında grafik, klasik ve fotoğrametrik usul ile üretilen kadastral paftaların teknik nedenlerle yetersiz kalması, zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermemesi ve uygulama kabiliyetinden yoksun olmaları sebebiyle 3402 sayılı kanunun 22 nci maddesi kapsamında 22-a uygulaması (yenileme) işlemleri için Erzincan Merkez ilçenin 28 adet ve Üzümlü ilçesinin 5 adet biriminde bu çalışmaların yapılacağı yönünde toplam 33 adet köy muhtarı ile toplantı yapılmış ve yapılacak işlemler ile ilgili gerekli bilgiler verilmiştir dedi.

Erzincan Kadastro Müdürü Hasan Dayıkaraca, Erzincan Merkez ilçeye bağlı olan Çağlayan/Derebağ, Mollaköy/Mahmutlu, Kavakyolu/Keklikkayası, Kurutelek, Işıkpınar, Pekmezli, Caferli, Karadiğin, Balıbeyi, Ganiefendi Çiftliği, Yalınca, Saztepe, Mecidiye, Çatalören, Uluköy, Yeşilçat, Çatalarmut, Elmaköy, Göyne, Tandırlı, Ekinci, Heybeli, Baltaşı, Ahmetli, Ağılözü, Koçyatağı, Hacıali ve Hürrempalangası Köyleri ile Üzümlü ilçesinin Karakaya, Bayırbağ, Denizdamı, Göller ve Pişkidağ Köylerinde 3402 Sayılı Kanunun 22-a maddesi kapsamında 2018 yılı içiresinde çalışmalara fiilen başlanılacağını belirtti.

Bu çalışmalar sırasında Tapu sicilinde kayıtlı bütün parsellerin ilgilisi olan mülkiyet sahiplerinin veya temsilcilerinin taşınmazlarının başında hazır bulunarak sınırlarını göstermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde 22-a uygulama işlemleri mülkiyet sahiplerinin gıyaplarında yapılacağından, telafisi güç sorunlar ile karşılaşmaları aşikâr olacaktır. Dolayısıyla mülkiyet sahiplerinin taşınmazlarının başında hazır bulunmaları veya imkânları doğrultusunda taşınmaz sınırlarını belirtir işaret koymaları durumunda işlemler sorunsuz çözülecektir” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi