Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren işletmeci Yakup Mete açıklamasın da; “ Öğrencilerimizin aidat duygularının gelişmesi için toplumsal kültürel bir faaliyet yapmak istedik. 15 TL kitap alan müşterilerimize 12 TL değerinde kırtasiye ya da kitap hediye ediyoruz. Müşterilerimiz vicdanları el verirse burada belediyemizin açmış olduğu bir kumbaramız var. Köy okullarına ve ihtiyaç sahibi öğrencilere toplanıyor. Bizlerde katkı yapalım dedik. Halkımızı teşvik edelim dedik. Öğrencilerimiz kitapla bütünleşmelerini istedik. Bu istinaden Bir Kitap Bir Dünya demektir, Kendinize alırken başkasına vermenin mutluğunu yaşadığımız evrenimize sizlerde hoş geldiniz diyerek bu girişimde bulunduk. Bu standın açılmasına destek veren başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yaklaşık bir hafta burada standın kalacağını belirten işletmeci Yakup Mete, burada her kesime hitap edecek bir kitap çeşitliliği yaptık, öğrenciye de hitap edecek bir kitap çeşitliliğimiz var, inşallah muvaffak oluruz. İlk günümüz olmasına rağmen çok iyi satış oluyor. Biliyorsunuz kitap aramıyoruz fakat böyle meydanlara sergileyince gerçekten ilgi ve alaka artıyor.

Biz burada neticede sadaka sevabına vesile olmak herkesin gönlündeki duygudur. Bizlerde buna istinaden böyle bir çalışma gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Standı gezen müşterilerden Yunus Özkurt ve eşi Tugçe Özkurt aldıkları kitap sonrası yaptıkları açıklama da, Kitap okumayı çok sevdiklerini belirterek “ boş zamanlarımızı genellikle kitap okuyarak geçiriyoruz. Kitap okumayı seviyoruz burada böyle güzel bir düşünceye istinaden gerçekleştirilen stant da çok güzel kitaplar var.  Ayrıca amaçta çok güzel.  Bizlerde aldığımız kitapları okuduktan sonra evdeki kitaplardan da katarak buraya getirmek ve ihtiyacı olanlara aile olarak katkı yapmayı düşünüyoruz. 24 Köy okuluna bu kitap ve kırtasiyeler ulaştırılacakmış bizler gibi Erzincanlı vatandaşlarında katkı sağlamalarını öneriyoruz. Vesile olanlara teşekkür ederiz” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi