Küçük Çakırman köyü sakinleri, yetkililerin çıkıp Erzincan doğa sporları başkentidir diyerek açıkladıkları ve övündüğü, yamaç paraşütünün yapıldığı köyün yolunun, Cumhuriyetin ilk yıllarından kaldığını söylediler. Ulaştırma Bakanlığında görev yapmış Erzincanlı büyük değerlerin olduğunu hatırlatan köylüler, buna rağmen merkeze 10 km mesafede olan köyün yolun yapılmamasının açıklamasının veya bahanesinin olamayacağını söylediler.

Köylüler açıklamalarıdnda; “Biliyoruz ki konuyu değerli büyüğümüz Binali Yıldırım bilmiyordur. Çünkü maalesef Erzincan’ımızda hiçbir sorun üst mercilere bildirilmiyor veya uğraşmak istemiyorlar. Bir işin yapılması için bir adamcılık furyası var ve bizim gibi garibanların da kaderi bu, sadece beklemek” ifadelerini kullandılar.

Köy sakinleri son zamanlarda ‘Köyümde yaşamak için birçok nedenim var’ kampanyasının kendi açılarından ‘Köyümde yaşayamamak için bir çok nedenim var’ diyerek yol ve su sorunlarına dikkat çektiler, yetkililerin konu hakkında adım atmasını talep ettiler.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Doğu Gazetesi