Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı, yapılan devir teslim töreni ile 2017 yılı Kasım ayına kadar Erzincan Vali Ali Arslantaş’a devredilirken, Arslantaş, bugüne kadarki hizmetlerinden ötürü Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’na teşekkür plaketi hediye etti.

Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu; “Bir yıldır Bayburt Valiliğinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanlığını, bugünden itibaren Erzincan Valiliğimize ve Sayın Ali Arslantaş Valimize devrediyoruz. Kendilerine şimdiden başarılar diliyor ve 81. Yönetim Kurulu toplantımızı yönetmek üzere kendisine görevi teslim ediyorum.” diye konuştu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada ulusal ve uluslararası fonların bölgeye çekilmesi için devam eden ajans çalışmaları kapsamında, 22 Kasım 2016 tarihinde tüm kurum ve kuruluşların desteklerinin anlatılacağı bilgilendirme paneli düzenleneceğini bildirdi.

Arslantaş konuşmasının devamında; “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 81. toplantısını gerçekleştirmek için bugün bir aradayız. Kalkınma Ajansımız bölgemizde yerel dinamiklerin hayata geçirilmesi ve bölgenin bir bütün olarak kalkınması adına faaliyetler yürütmektedir. Ajansımız bir taraftan mali destekler aracılığıyla bölgeye katkı sağlarken diğer taraftan sahaya dönük eğitimler, planlama ve strateji çalışmaları yürütmektedir.

Bugünkü 81. Yönetim Kurulu toplantısında; Ajansın son bir ay süresince yaptığı faaliyetler, verilen destekler değerlendirilecek, bölge tanıtımına katkı sağlayacak 2017 EMITT Fuarı hazırlıkları ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar ele alınacaktır. Dilek ve temenniler sunularak bu ayki toplantımızı tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

Daha sonra KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal’ın, ajansın mevcut çalışmaları ve planlanan faaliyetlere ilişkin olarak Yönetim Kurulu üyelerine yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından gerçekleştirilen toplantıda; Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programı Eylül-Ekim döneminde Erzincan Kavakyolu Belediyesi tarafından Ajansa sunulan “Toprak Su İle Canlanıyor” projesinin ve 2016 yılı Teknik Destek programı Eylül-Ekim dönemi kapsamında Ajansa başvurusu yapılan ve değerlendirme komitesi tarafından başarılı bulunan; Erzurum Valiliği’nin “Kurumsal Kapasite Gelişimi ve Etkili İletişim”, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Öğrenci Koçluğu Eğitimi” ve Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kamuda İhale Süreçleri Eğitimi” projelerinin desteklenmesine karar verildi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından yönetim kurulu tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı yerel kapasitesinin artırılması mali destek programı kapsamında  “Erzincan Bakırı Evine Dönüyor” projesinin yürütüldüğü Erzincan Valiliği Mahalli İdareler Birliğine ait Bakır Evi’nde bakır işlemesi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları teslim edilerek, başarılarının devamı dilendi.

Öte yandan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, kursiyerlerin işlediği bakır işlemeli tepsileri “Erzincan Bakırı Evine Dönüyor” projesine katkı sunan yönetim kurulu mensuplarına hediye etti.

Editör: Doğu Gazetesi