Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak, Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek ve Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulan Yunus Emre Vakfı’nda Yönetim Kurulu, yeni üyeleri belirlemek üzere 22 Temmuz 2020 tarihinde toplandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Batuhan Mumcu, yeni Yönetim Kurulu üyelerinden oldu.
T.C. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığında Danışman, T.C. Başbakanlıkta (Başbakan Yardımcılığı) Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinin kurulduğu 2018 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütüyor.
Ziraat GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Spor Kulubü Kongre Üyesi olan Mumcu ayrıca Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Doktora eğitimine devam ediyor. Mumcu, bundan böyle Yunus Emre Vakfı yönetiminde de yer alacak.

Editör: Doğu Gazetesi