Erzincan İl Müftülüğü fuaye salonunda düzenlenen toplantıda Müftülük Din Hizmetleri Memuru Abdullah Kar “Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi’ni anlattı.  
Kar konuşmasında: “Başkanlığımızın üzerinde ciddiyetle çalıştığı ve kurumsallaştırdığı bu sistem (DHYS–EHYS-İKYS), Diyanet İşleri Başkanlığımızın Müftülüklerimizin hizmet ve faaliyetlerine yönelik açtığı zorunlu bir düzenlemedir. Bunun öneminin bilinmesi ve muhatabı olan tüm personele de gereği gibi anlatılması gerekmektedir. Türkiye genelinde bu konuda personelimiz hem yetersiz hem de bu sistem modülünün faydasını tam bilmediğinden ilgisiz kalmıştır. Bilim ve teknoloji çağında yaşarken, bilimden ve teknolojinin nimetlerinden yararlanmaktan uzak kalamayız. Bunun öneminin anlatılması lazım. Bu da siz değerli arkadaşlarımıza düşüyor. Bugün hemen her evde internet var diyebiliriz. Bu da artık işimizin bir parçasıdır ve bizler bunu en az işimizi doğru yapabilmek için öğrenmemiz gerekmektedir.” açıklamalarında bulundu.
Daha sonra Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, sinevizyon ve internet ortamında yapılan tanıtımlarla Kur'an Kursu Öğreticilerine sunuldu. Personel 
http://ehystest.diyanet.gov.tr adresini ziyaret ederek 13 ocak 2014 tarihine kadar öğrenmek maksadıyla her türlü çalışmayı yaparak sistem üzerindeki çalışmalarını kayıt girmeden görebilecek. 
Editör: Doğu Gazetesi