Erzincan da, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala siparişleri yetiştirmeye çalışan bıçak ustaları, çarklarını döndürerek hummalı bir çalışma yürütüyor. Bıçak üretimi ve bileyicilik yapan esnaf, Kurban Bayramı öncesinde yoğun mesai harcıyor.

Vatandaşlar da kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarını keskinleştirmek ya da bakımını yaptırmak için bıçakçılara giderek işi ustasına yaptırıyor.

Kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarını keskinleştirmek için gelen Fahri Küçüktaş; “ Kurban Bayramında büyük baş keseceğiz. Bizde bıçaklarımızı bilemeye getirdik. Bıçağımız keskin olsun ki kurbanımıza ıstırap vermesin. Her sene buraya geliyoruz bıçaklarımızı keskinletmek için. Ustalarımız bıçaklarımızı güzelce bileyip bize teslim ediyorlar. Bizlerde işimizi sıkıntısız hallediyoruz. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim” dedi.

Uzun yıllardır bu işi yapan bıçak ustası Enver Keneş ise fiyatların uygun olduğunu belirterek; “ mutfak bıçağı 25 TL den başlıyor 70 TL kadar çıkıyor. İyi olmayan bıçaklar ise 5 ile 15 TL arasında fiyatları değişiyor” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi