Erzincan'da, Kurban Bayramı döneminde kaçan kurbanlık hayvanlara müdahale etmek için belediye bünyesinde oluşturulan "kurban yakalama timi" antrenmanlara başladı. 
Erzincan Belediyesi, her sene Kurban Bayramı döneminde oluşturduğu "kurban yakalama timini" bu sene araçların giremeyeceği bölgeler düşünülerek, süvari ve dört çeker "ATV" araçlı ikişer ekiple takviye edildi.
Tim, Kurban Bayramı öncesi hem kaçan kurbanlık hayvanlara doğru ve etkili müdahale tekniklerini öğrenmek hem de zorlu misyon için kondisyon kazanmak için idman yapıyor. Antrenmanlarda kaçan kurbanlara kement ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak öğrenen ekip, şınav çekerek ve koşarak da fiziksel dayanıklılıklarını artırmaya çalışıyor. 
Antrenmanlarını bayrama kadar düzenli olarak devam ettirecek tim, böylece bayramın ilk gününe hazır olarak girmeyi planlıyor.
Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Celil Atilla Uymaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kurbanlıklarını kaçıran vatandaşlara en iyi hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. 
Bunun için 9 kişilik yakalama timinin, bu sene süvari ve motorize ekiplerle takviye edildiğine işaret eden Uymaz, "Ekibimiz, iki motorize birliğimiz, iki süvari birliğimiz, iki kasabımız ve 3 de yakalama görevlimiz ile toplam 9 kişiden oluşuyor. Erzincan Belediyesi Kurban Yakalama Timi bu sene en iyi şekilde hizmet verecek inşallah" dedi. 
Timin öncülüğünü yapan İlhami Kurtalan ise kaçan kurbanlıklara en kısa sürede müdahale ederek hem yaralanmalarını hem de etrafa zarar vermelerini önlemeyi ve sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi
Editör: Doğu Gazetesi