Düzenlenen törenle belgelerini alan kursiyerler el emekleri göz nuru eserlerini sergilediler. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen yılsonu sergisine Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Farklı branşlarda açılan kurslarda eğitim öğretim gören kursiyerler yıl içerisinde yeni bir meslek öğrenerek yaptıkları el emekleri göz nurlarını katılımcıların beğenisine sundular.
 Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ziya Yavuz; “03 Eylül 2012 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi çalışmaları kapsamında 68 okuma-yazma eğitimi, 224 mesleki ve teknik eğitim kursu, 148 sosyal kültürel kurs, 14 SODES projesi kapsamında ve 15 okullar hayat olsun projesi kapsamında olmak üzere toplam 469 kurs açılmıştır. Okuma yazma kurslarında 672 kursiyer, mesleki ve teknik kurslarda 4279 kursiyer, sosyal kültürel kurslarda 7254 kursiyer, okullar hayat olsun projesi kapsamında 408 kursiyer, SODES projesi kapsamında ki kurslarda 376 kursiyer olmak üzere toplamda 12 bin 989 kursiyer eğitim görmüştür” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; “Halk Eğitim Merkezlerimiz önceki Adıyla Mesleki Eğitim Ve Yaygın Eğitim Müdürlüğüne bağlı iken son yapılanmamızdan sonra çok manidar bir isimle adlandırılan, taçlandırılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlandı. Hayat boyu öğrenme bizim kültürümüzde içimize sindirdiğimiz bir kavramdır. Bu genel müdürlüğümüzün kuruluş amacı bizim kültürümüzde, inancımızda, tarihimiz de var olan beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz düsturunu hayata geçirmek için uygun ortamları oluşturmak. Bu ortamları hazırlamak ve halkımızın talep edecekleri her türlü eğitimi onlara sunmak. Halk Eğitim Merkezlerimizde bu manda hayat boyu öğrenme merkezlerimizdir. Burada örgün eğitimin dışında yaygın eğitim olarak adlandırdığımız her isteğe yönelik meslek edindirmelerden, kültürel değerlerimizin yaşatılmasına, el becerilerimizin sanat değerlerinin geliştirilmesine yönelik her türlü çalışmanın sergilendiği sergilenebileceği ortamları oluşturmaktır hedef. Müdür beyin verdiği sayısal değerlere baktığımızda da ilimizde önemli bir yer tutmaktadır bu çalışmalar. Bu açıdan baktığımızda da bir değerlerimizin yaşatılması adına Halk Eğitim Merkezlerimizin açmış olduğu kursları çok önemli ve çok gerekli buluyoruz. Sürekli şikayet ediyoruz kültürümüz ve değerlerimiz kayboluyor diye. Kültürü yaşatacak da değerleri ayakta tutacakta bizleriz” dedi.
 Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; “Hanım efendilerin bir yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri bugün sergilenecek olan bu ortamda sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Burada müdürlerimiz bahsetti. Beşikten mezara eğitim yada hayat boyu eğitim veya 7 den 77 ye eğitim işte bunu ancak biz Halk Eğitim merkezlerimizdeki kurslarla orada sağlanan imkanla toplumun bütün kesimlerini buna dahil ederek sağlayabiliyoruz. Genelde bizim eğitim öğretim diyince aklımıza okullarımız gençlerimiz ve çocuklarımız gelir. Sanıyoruz ki eğitim sadece çocuklar ve gençler için vardır. Hal bu ki böyle bir yaklaşım doğru değildir. Eğer insanları vatandaşlarımızı topluma kazandırmak onları hayatın bir parçası yapmak ve onları yaşarken mutluluklar temin etmek istiyorsanız. Onları hayatın her döneminde eğitime almak durumundasınız. Bu nedenle biz halk eğitim kurslarını son derece önemsiyoruz. Özellikle toplumun dez avantajlı kesimini bu kurslara alarak onları hem topluma kazandırmak, hem ailelerine mutlu kılmak hem moral ve motivasyonlarını devam ettirmek için bunlar son derece önemli. Halk eğitim kursları deyince aklımıza gelen şeyler var. Halk eğitim kursları denince aklımıza biçki dikiş nakış okuma yazma kursları geliyor. Aslında halk eğitim bundan ibaret değil. Mutlaka halk eğitim kurslarımızı toplumun tüm kesimlerine yayacak şekilde planlamalı ve uygulamalıyız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kursa katılarak belge almaya hak kazananlara belgelerinin verilmesinin ardından serginin açılışı yapıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi