Son günlerde Erzincan’da kurulan Pazar yerlerinde köylülerin çoğunlukla getirdikleri kuşburnu havaların da soğuması ile birlikte vücut direncini artırdığı bilenen bu ürün vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Pazar yerine getirdiği kuşburnunu ailesi ile birlikte satan Ali Atay, Gümüşhane’den getirdiği kuşburnunu ailesi ile birlikte yüksek bölgelerden topladığını ve bir enerji deposu olduğunu belirten konuşmasın da; “2.500 rakımdaki yayla ve ormanlık alanda yetişen kuşburnular marmelat ve şurup olarak tüketilmek üzere toplanıyor. Bizler Pazar yerine getiriyoruz vatandaşlar istedikleri şekilde kullanıyorlar. Kuşburnunun C Vitamini yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Atay, Aynı zaman da enfeksiyon ve iltihapların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bedensel yorgunluğu giderir. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler. Kan dolaşımını hızlandırır. Şeker oranını dengeler. Bazı kanser türlerine karşı koruyucu özelliği olduğu da bilinmektedir dedi.

Kilosunu 5 ile 7 TL arasında değiştiğini belirten satıcı Atay, Bu mevsimlerde mutlaka tüketilmeli diyerek Erzincanlı hemşerileri Kuşburnu almaya davet etti.

Editör: Doğu Gazetesi