Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Erzincan’da başladı. Erzincan Müftülüğü hafta etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Erzincan Belediyesi Mehteran takımı ile İl Müftülüğü’nün ilahi ekibi meydanda toplanan vatandaşlar için ilahi dinletisi yaptı.
            Programa, Vali Vekili Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci il Müftüsü Galip Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Proğramın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Galip Akın, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlediğini hatırlatarak, herkesin kutlu doğum haftasını kutladı. 
Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü Gali Akın açıklamasında: “ Dünya onunla öğrendi insanlığı, dünya merhameti onunla buldu. Canım kurban olsun senin yoluna adı güzel kendi güzel Muhammet gel şefaat eyle kenter ümmetine adı güzel kendi güzel Muhammet dedi. Yollara düştü ve onun sevgisiyle kıyamete kadar imzasını attı milletimiz bin yıldır bu bayrağı elhamdülillah Şam’da şerefle taşıdı ve taşıyacağına da söz veriyor. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) efendimizin kutlu doğum haftası Diyanet İşleri Başkanlığımızın 1989 yılından bugüne kadar hafta olarak yayıldığı ve Türkiye genelinde, yurt dışında ve bütün insanımızın bulunduğu her yerde çeşitli programlarla kutlandığı özel ve güzel bir haftadır. Bu hafta Peygamber efendimiz konuşulur her yıl değişik konular ele alınır. Toplumumuzun muhtaç olduğu yara aldığı konular dile getirilir. Bu senede din, samimiyet ve peygamberimiz konusu dile getirilecek inşallah diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi