Düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, Erzincan gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlu Doğum Haftası açılış programı Can Muhammed Coşkun’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Erzincan İl Müftüsü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Düzenlenen program Erzincan Belediyesi Mehter takımının gösterilerinin ardından gül dağıtımı ve kitap dağıtımı ile sona erdi.

Düzenlenen programda konuşma yapan Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Kutlu Doğum Haftasının öneminden bahsederek, birlik beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Karabayır açıklamasında; “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle açılış programı olarak düzenlediğimiz bu programa teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizim şefaatçimiz önderimiz Peygamberimiz (S.A.V)’nin doğum haftasını Kutlu Doğum Haftası ile yad ediyoruz. Efendimiz (S.A.V)’nin yeniden daha iyi anlamak ve yaşamak için özellikle Kutlu Doğum Haftalarında bu programlar düzenleniyor ülkemizde. Bu yıl da Kutlu doğum Haftası teması olarak, Tevhid, Vahdet,  Gelin birlik olalım teması ile son derece manalı olan bir tema ile idrak edeceğiz. Birliğimize, Beraberliğimize, Dirliğimize çok da muhtaç olduğumuz günlerden geçiyoruz. Türkiye olarak, İslam Ümmeti olarak bu darboğazdan geçtiğimizin farkındayız. Allah inşallah bizi bu sıkıntılarımızdan kurtarsın, bizi huzura ve güvene kavuştursun” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

Editör: Doğu Gazetesi