23-24 Kasım tarihlerinde yapılan etkinliklerde yazarlar okurları ile buluşurken, konularında uzmanlarda Erzincanlılara belirledikleri konularda konferans ve seminerler verdi. Kültür Günleri programında ayrıca, Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları ve Kutsal Emanetler sergileri yer aldı.
                  Rektörlük Sanat Galerisinde açılışı Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapılan ‘Kutsal Emanetler Sergisi’ büyük ilgi gördü. Sergide Ulu Cami’den getirilen Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi, vatandaşların ziyaretine açılırken, tekbirler eşliğinde sergiyi gezen vatandaşlar heyecan içerisinde Sakal-ı Şerifi inceledi.
Erzincan Kültür Günleri etkinliklerinin ikinci gününde Samanyolu Ana Haber Spikeri Kemal Gülen, Erzincanlılar ile buluştu. Müftülük Konferans Salonunu dolduran yüzlerce Erzincanlıya ‘Canım Arka Yüzü’ konulu söyleşi ile hayattan kesitler anlatan Kemal Gülen, yaşadığını anıları ile gerek duygusal anlar, gerekse yüzlerde tebessüm oluşturdu. Yıllardır Samanyolu TV’de spikerlik yaptığını ve seyircilere ekranın önünden seslendiğini ifade eden Kemal Gülen, ‘Canım Arka Yüzü’ kitabından bahsederek, “Önemli olan düşünebilmektir. Önemli olan görüp gördüğü, etrafında gelişen hadiselere farklı bir pencereden bakabilmektir. Bu kitabin çıkış kaynağı belki biraz odur. Etrafımızda farklı hadiseler cereyan ediyor. Seyahatler ediyoruz. Bir şehirden, bir ülkeye gidiyoruz. Kurban Bayramlarımız, Ramazan Bayramlarımız artık eski Kurban ve eski Ramazan Bayramı oldu. Kurban Bayramını artık evinde geçiren insanlarımız çok nadir. Hemen hemen herkes bir başka şehre göç ediyor. Yada başka bir ülkeye, elli ülkeye, yüz ülkeye ellerinde kurban etleriyle beraber ya da orada kesmek maksadıyla ellerinde topladıkları burslarla, kurbanlıklarla oralara gidiyorlar. Bayramın şekli şemaili değişti. Ramazan’ın şekli şemaili değişti. Herkes kendi sofrasında bir Ramazan idrak ederken, şimdilerde aman nerede garip guraba, fakir fukara var, nerede bir öğrenci evi var, nerede bir yurt yuva var, oralara gidelim oradaki insanlarla Ramazan edelim, sahur edelim, iftar edelim ya da bayramı onlarla beraber geçirelim düşüncesinde.” dedi.
                  Erzincan Kültür Günleri etkinlikleri, Yazar Ali Demirel tarafından ‘İslam’da Kadının Yeri’, Prof. Dr. Davut Akyüz ‘Namazı Anlayarak Kılmak’, Bahattin Karataş ‘Dünden Bugüne Hizmet Hareketi’, Dr. Reşit Haylamaz ‘Gönül tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz’ ve Dr. Ergün Çapan, Prof. Dr. İsmail Özsoy ve Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in sunduğu Yeni Ümit Panelinde ‘İslam’da Ticaret Ahlakı’ konuları anlatıldı.   
Editör: Doğu Gazetesi