Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek konferanslar kapsamında Kendine İyi Bak” programları kapsamında Dr. Ender Saraç üniversiteli gençlere dengeli beslenme, GDO’lu gıdaların tüketimi, sağlıklı zayıflama ve obeziteyle mücadele konularında bilgi verdi.

Proje kapsamında son yıllarda gençler arasında hızla yaygınlaşan sıfır beden anlayışının insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinivurgulayan  Dr. Ender Saraç, Gençlere, modern çağın dayattığı beden ölçüleri ve güzellik anlayışının yanlış olduğu, her bireyin beden ölçülerinin sağlıklarına göre farklılık gösterebileceğini anlatarakkötü beslenme ve spor yapmamanın getirdiği en önemli sorun olan obeziteyle mücadele etmenin, su içmenin, sağlıklı beslenmenin ve hareket etmenin önemine dikkat çekti.

.

Erzincan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan gençlere sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için düzenli spor yapmaları ve bu doğrultuda yurtlarda düzenlenen sportif faaliyetlere katılmanın gerekliliği de anlatan Dr. Ender Saraç, sunumu sonrasında salonu dolduran Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program da sahneyi dolduran gençler Dr. Ender Saraç ile toplu toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

Dr. Saraç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilen Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamın da Erzincan’a gelerek gençlerle buluştuk. Çok yoğun bir kalabalık ile söyleşimizi gerçekleştirdik. Programlarımız diğer illerde de devam edecek. Burada gençlerimizi özellikle obeziteyle mücadele etme ve sağlıklı beslenmenin,  hareket etmenin önemine dikkat çektik” dedi.

Erzincan İl Müftülük konferans salonun da gerçekleştirilen programa Erzincan Belediye Başkan Vekili Melahat Çalık, Erzincan KYK il Müdürü Fevzi Sarıçiçek, İŞ-KUR il Müdürü Ömer Faruk Çelik, KYK yurt müdürleri, KYK öğrencileri ve davetliler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi