Birlik Başkanı Bedir Limon, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, İstiklal Mücadelesi'nin öncüsü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Milletin bağımsızlık konusundaki sarsılmaz kararlılığını tarih boyunca en acı sınavlardan geçerek ispat ettiğini vurgulayan Limon, Türkiye'yi işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin Kurtuluş Savaşı'nda tarih boyunca unutamayacakları bir ders aldığını söyledi.

Bedir Limon; “Milletimiz, Ata'ya olan vefasını, O'nu gönlünde yaşatarak, 'büyük eserim' dediği Cumhuriyet'in temel değerleri ve kazanımlarına sahip çıkarak ve O'nun işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefini aşmak üzere var gücüyle çalışarak göstermektedir. Bu bağlamda, Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının simgesi 10 Kasım'lar, O'nun yarattığı eserlerin, fikir ve değerlerinin üzerinde düşünülüp daha iyi anlaşılması, yarınlara yönelik hedef ve umutların bu fikirler ışığında tazelenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için eşsiz bir fırsattır. İnanıyorum ki Kurtuluş Savaşı heyecanını, Atatürk'ü ve onun eserlerini daha iyi anlayıp özümseyen gelecek kuşaklar da ülkemizi çok daha büyük hedeflere taşıyacaklardır'' dedi.

Editör: Doğu Gazetesi