Bu yıl birincisi düzenlenen ve Türkiye çapına yaygınlaştırılması planlanan liseler arası münazara yarışması İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış konuşması ile başladı. Oldukça yüksek tempo ve heyecan da geçen yarışmada liselerden gelen öğrenciler de arkadaşlarına desteklerini esirgemiyorlar.

Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni İsmail Güneş'in koordinatörlüğünde devam eden yarışma jürisi, tarafsız kurum ve okulların idareci ve öğretmenlerinden oluşuyor. Jüri heyetinde İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız, Kemah İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar, İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kenan YALÇIN, İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Nevdil Eren Çokoflaz, Hacı Ali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gani Ertaş ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Dilek Arar yer aldı. 

Yarışmaya pilot okul olarak seçilen Erzincan Lisesi,  Sabahat Hanım Anadolu Lisesi,  Sosyal Bilimler Lisesi,  Millî Egemenlik Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ulalar Çok Programlı Lisesi ve Erzincan Lisesi kıyasıya bir mücadele veriyorlar. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği münazara yarışmasının yarı final ve final programı ise ilerleyen haftalarda yapılacak.

Editör: Doğu Gazetesi