Turan yaptığı açıklamasında: “Bilindiği gibi Erzincan’da yürütülmekte olan ASKF Başkanlığı altında spor faaliyetleri yürütülmektedir. Bu kurumun yıllardan beri Erzincan’ımıza bir yararı ve faydası olmadığını görmekteyiz. Spor faaliyetleri içerisinde siyaset ve rant peşinde koşarak bu işlerin yürütülmeyeceğini siz halkımız ve spor camiasında bunun bilincindedir.
Ben Erzincan’da 25 yılı aşkın süre içerisinde spor faaliyetleri ve amatör küme müsabakaları içinde olduğum için bir takım sıkıntıları görerek, yaşayarak tahammülü olmayan işlerin yürütüldüğünü gözetleyerek bu kurumun kulüplerimize zarar verdiğine kanı getirmiş bulunmaktayım. Artık ASKF Başkanlığının değişmesi gerektiğini düşünerek ve aynı zamanda kulüplerin desteğini alarak ve onların isteği doğrultusunda ASKF Başkanlığına talip olduğumu açıklıyorum. Bu vesile ile tüm halkımıza ve spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Lokman Turan Kimdir
1971 doğumlu olan Turan Erzincan Tercan ilçesi nüfusuna kayıtlı olup İlk ve Ortaöğretimini Tercan ilçesinde Lise’yi ise Erzincan Teknik Lise’de Üniversiteyi ise Erzincan Üniversitesinde tamamlamıştır. 25 yıla aşkın süredir spor camiası içerisinde 16 yıl futbol oynayarak oynadıkları takımlarda kaptanlık ve yöneticilik yapmıştır.  11 yıl ise antrenörlük yaparak Erzincan’a hizmet etmiştir. Bu dönem içerisinde spor camiası yönetimlerinde başkan yardımcılığı ve Genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. Son olarak TFF İl temsilciliği ve İl Tertip Kurulu Başkanlığı görevi yapmıştır.   
Editör: Doğu Gazetesi